TOP GUN: Maveric Vinales har vært blant de raskeste i de offisielle testene denne sesongen.

TOP GUN: Maveric Vinales har vært blant de raskeste i de offisielle testene denne sesongen.

 

I dag starter MotoGP med den første fritreningen før søndagens løp på Losail-banen i Qatar. Slik får du med deg alt som skjer!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Alle husker vel fjorårets dramatiske avslutning på MotoGP-sesongen? Lorenzo vant. Rossi måtte starte bakerst. Krangelen mellom Valentino og Marc Marquez. Blir det like mye drama i år?

 

SLIK FØLGER DU MED

De som vil følge dramaet direkte fra første sekund til målflagget passeres, har et par muligheter. På TV må du tune inn til Viasat Motor, eventuelt til Viaplay i en nettleser. Har du ikke tilgang til Viasat Motor eller Viaplay? Fortvil ikke! Du kan fortsatt følge med. Men det koster noen kroner.

 

MOTOGP

På www.motogp.com kan du kjøpe deg tilgang til alt som skjer, enten for en helg, en måned eller hele sesongen. Et «sesongkort» hos den offisielle MotoGP-kanalen koster deg rundt 950 kroner med dagens euro-kurs. Men da får du også tilgang til et heftig arkiv med alle løpene helt tilbake til 1995. Vil du bare følge med på åpningshelgen i Qatar, koster det ca 150 kroner.

 

STARTER NÅ

Den første treningen i dag starter klokken 16.00 norsk tid. Da er det Moto3 som får sesongens første fritrening. MotoGP har sin første førtifemminutters fritrening klokken 17.55. Søndagens løp i MotoGP starter klokken 19.00 norsk tid. De som vil ha med seg løpene i Moto3 og Moto2 må sitte klistret fra klokken 16.00

 

LOSAIL

Losail-banen i ørkenstaten Qatar er 5,4 kilometer lang. Lengste rettstrekke er på hele 1068 meter, så høy topphastighet er absolutt et konkurransefortrinn. I fjor vant Rossi med to Ducatier hakk i hæl. Banen har forøvrig seks venstresvinger og ti høyresvinger. I MotoGP kjøres det 22 runder i flomlyset på Losail. Altså drøyt 118 kilometer med gnistrende action.

 

Facebook-kommentar