Etter helgens femte runde i det åpne svenske motocrossmesterskapet (MX1), er det klart at Kenneth Gundersen tar sølv eller gull i årets mesterskap.

Når det gjenstår en mesterskapsrunde med to tellende heat, er det bare en fører, Andreas Hultman, som kan snyte Kenneth for mesterskapstittelen i Sverige. Men da må Hultmann vinne begge de gjenstående heatene samtidig som Kenneth ikke må ta mer enn 13 poeng. Sannsynligheten for det er svært liten.

av Roy Hovdan

Selv om Kenneth vet at han allerede at han har SM-sølvet i lomma, kommer han til å kjøre det han kan for å sikre seg den gjeveste valøren i den sjette og avgjørende SM-runden i Västerås 6. september.

I helgens to SM-heat for 450 ccm motorsykler førte Gundersen sin Yamaha til førsteplass i det første heatet. Etter å ha kommet ut av startgrinden som nummer tre. Etter to runder var han oppe på andreplass, og midtveis i løpets seksten runder tok han over ledelsen og hold den til mål. Det ble betalt med 25 nye mesterskapspoeng.

I heat nummer to ledet Kenneth løpet de første sju rundene, men måtte gi fra seg ledelsen til Marcus Norlen etter sju runder. Dermed ble det andreplass og 22 mesterskapspoeng til Kenneth.

– Jeg var rett og slett litt sliten i andreheatet. Jeg trakk meg jo fra MX2 i NM forrige helg på grunn av influensasymptomer, og kjente på kroppen i dag at jeg ikke er hundre prosent i form ennå. Men jeg blir litt bedre for hver dag som går, forklarer Kenneth etter målgangen.

Gundersen leder nå SM-klassen med 222 poeng foran Andreas Hultman (185 poeng) og Marcus Norlen på tredjeplass (169 poeng). Jan Olav Lunewski fra Lier ligger på 22. plas i sammendraget, mens Oslo-førerne Ronny Bakke og Larsi Lunde henholdsvis innehar 30. og 34.plass.

Facebook-kommentar