IMG_1818

 

Er du klar for en heidundrande fartsfest? Da bør du ta deg en tur til Rudskogen i Østfold helgen 3. til 5. juni.

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Da arrangerer nemlig Borg MC-klubb årets første Tohjulsfestival, med NM-runder i Superbike som rosinen i pølsa.

 

STARTER FREDAG

Fartsfesten i Østfold starter allerede fredag med fritrening for alle klasser. Deretter går det slag i slag. Lørdagen er det fritrening fra tidlig morgen, deretter kvalifisering og løp i de fleste klasser. Det samme gjentar seg etter kirketid (klokka 13.00) på søndag. Dette blir tredje og fjerde runde i Norgesmesterskapet for SuperStock 600 og den tyngste og raskeste klassen, Superbike. De to første NM-rundene gikk på Vålerbanen tidligere denne måneden. Ducatifører Ole Bjørn Plassen vant begge løpene, mens Norvald Haaland og Carl Berthelsen tok en andre- og tredjeplass i hvert sitt løp.

 

MANGE KLASSER

Det er selvfølgelig ikke bare Superbike som kjøres på Rudskogen under festivalhelgen. Fartsinteresserte motorsyklister kan også se nervepirrende fighter i klassene SuperStock 600, «nybegynnerklassene» Rookie 600 og Rookie 1000, Nasjonal 600 og Nasjonal 1000, Klasse C og Junior.

 

MANGE TILBUD

På Rudskogen Motorpark er det en rekke tilbud for tilskuerne foruten selve fartsfesten; du får stillet både sult og tørst, og kommer tett på depoet og førerne under hele helgen. Og det er en god anledning til sosialt samvær med andre motorsyklister. Flere MC-klubber legger gjerne helgens fellestur innom Rakkestad lørdag og/eller søndag. Kanskje en idé også for din klubb?

 

 

 

 

 

Facebook-kommentar