TID FOR MESSE: INTERMOT i tyske Köln er første store, internasjonale mc-messe i høst.

TID FOR MESSE: INTERMOT i tyske Köln er første store, internasjonale mc-messe i høst.

 

Høsten har akkurat lagt inn førstegear, og vi er på full fart inn i årets mest hektiske messetid.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I år braker det hele løs i tyske Köln, med den tradisjonsrike INTERMOT-messen fra 2. til 5. oktober. Deretter kan nyhetsugne motorsyklister sette kursen litt lenger syd, til EICMA-messen i Milano 6. til 9. november.

 

Noen nyheter?

Alle de store motorsykkelprodusentene er selvfølgelig til stede i Köln for å presentere sine nyheter (og mye ikke fullt så nytt) for neste sesong. I tillegg er alle nisjeprodusentene til stede, utstyrsleverandører og raritetene. Om du aldri har vært på en internasjonal motorsykkelmesse, er det vel verdt å bruke noen dager av høstferien enten i Köln eller Milano.

 

Jubileum

INTERMOT feirer sitt 50-års jubileum i år som en av verdens største MC-messer, og har selvfølgelig et fett og bredt program å tilby tilskuerne. Her får du alt fra spektakulære stunt-oppvisninger til en nesten kilometer lang bane hvor publikum kan få testkjøre en rekke forskjellige elektriske tohjulinger. I tillegg er det en historisk utstilling, hvor en rekke aktører i motorsykkelbransjen presenterer sin utvikling gjennom bilder, video og selvfølgelig historiske sykler.

 

intermot_14_001_005

 

VM I custom

I tillegg er INTERMOT i år vertskap for VM i custom-bygging for første gang: Et gigant-arrangment inne i arrangementet. Her konkurreres det i fire klasser: FreeStyle (hvor verdensmesteren som oftest befinner seg), Retro/Modified, Modified Harley-Davidson og Performance and Café Racer.

 

Noen «bomber»?

Det er sjelden det slippes noen store «bomber» på disse messene; altså nyheter ingen allerede hadde forutsett. Men personlig gleder vi oss mye til å se Kawasakis mystiske nye sportssykkel – med det mytiske navnet H2. Kawasaki selv holder kortene tett til brystet, men ord som «supercharger» og «turbin» hagler rundt prosjektet.

 

DAMER: Tradisjonen tro er det alltid damene som står for presentasjonen av de nye modellene...

DAMER: Tradisjonen tro er det alltid damene som står for presentasjonen av de nye modellene…

Facebook-kommentar