rossi1

 

Hadde jeg solgt gule T-skjorter med VR46 på i Italia denne helgen, ville jeg vært millionær og på vei til Karibien nå. Men jeg satt i Gamlebyen i Fredrikstad. Og Valentino Rossis motor blåste (tror jeg) topp-pakningen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Alt lå til rette før søndagens MotoGP-løp på Mugello i Italia. Valentino Rossi hadde beste startspor. Været var varmt og vakkert, og Toscana-åsene ble farget gule av Rossi-fans med fakler, T-skjorter og capser. Og det begynte så inn i hampen bra.

 

TOK STARTEN

Da rødlyset sluknet og starten gikk, var Jorge Lorenzo fra femte startspor den aller raskeste inn til sving nummer en, og alle fryktet et klassisk og helt suverent «Lorenzo-løp» fra start til mål. Men Valentino Rossi klarte å henge seg på, og gjorde flere forsøk på å passere Lorenzo ned langsiden og inn mot sving én på den nydelige banen. Men kom seg aldri i front av en ekstremt sentbremsende Jorge Lorenzo.

 

HÅPET LEVDE

Men håpet om et «tight race» levde lenge, siden Valentino Rossi aldri slapp Lorenzo mer enn et par, tre sykkellengder fra seg. Og så plutselig: Det så først ut som om Rossi hadde gjort en feil og bremset for sent, og kjørte nesten av banen. Men så begynte hvit røyk og velte ut av Yamaha-førerens sykkel, og hjemmefavoritten hadde intet annet valg enn å avbryte løpet. Det var den søndagen Italia og de 101.000 tilskuerne på Mugello stilnet. Fullstendig.

 

TO MOTORER

Nøyaktig det samme skjedde forøvrig med Jorge Lorenzos Yamaha på søndagens oppvarming. På slutten av langsiden knakk motoren fullstendig, på samme måte som Rossis under løpet, med hvit røyk veltende ut. Og dette er egentlig mer enn bare en liten katastrofe for Yamaha. Fabrikkteamene har som kjent bare et begrenset antall motorer til disposisjon gjennom en sesong, så nå må de enten reparere «blåste» motorer, eller tære på reservene relativt tidlig i sesongen.

 

SÅ KOM HONDA

Honda har slitt «big time» hele Mugello-helgen, men hadde tydeligvis brukt kvelder og netter godt, for på slutten av løpet kom både Marc Marquez og Dani Pedrosa som kanonkuler. Og siste runde av de 23 på Mugello må da gå inn i historien som en av de mest spennende! Marquez passerte Lorenzo i front. Lorenzo parerte, og Marquez passerte og ledet ut av aller siste sving. Bare for å bli slått med et hundredel eller to av Lorenzo på målstreken.

Facebook-kommentar