LORENZO: Spanske Jorge Lorenzo var suveren på MotoLand Aragon og vant foran Dani Pedrosa og Valentino Rossi.

LORENZO: Spanske Jorge Lorenzo var suveren på MotoLand Aragon og vant foran Dani Pedrosa og Valentino Rossi.

 

Det ble spansk parademarsj og seier foran 67.000 elleville MotoGP-fans for Jorge Lorenzo søndag. På MotorLand Aragon var Lorenzo helt suveren.

 

Tekst: Claus Diseth

 

De fleste forventet seg vel egentlig et bikkjeslagsmål mellom Lorenzo, Marquez og Dani Pedrosa. Marquez hadde pole position foran Lorenzo og Pedrosa. Men slik gikk det altså ikke.

 

FOR FEMTE GANG

Aragon har 17 svinger. I sving nummer tolv på runde nummer to gikk det galt for storfavoritt Marc Marquez. Han hadde fulgt Lorenzo tett gjennom den drøyt fem kilometer lange banen på runde én, men godt inn i runde to gikk det altså galt. Inn i sving tolv ble det litt mye «Möllers Tran» for den unge spanjolen når han skulle matche tempoet til landsmann Lorenzo. Fronten forsvant, og det er det femte løpet (av 14 hittil i år) som Marquez har krasjet ut av.

 

EN TERRIER

VM-leder Valentino Rossi hadde bare sjette beste startspor, og allerede etter bare én runde var han over to sekunder etter teamkamerat Jorge Lorenzo. Rossi begynte imidlertid raskt å plukke plasseringer, og kom seg relativt raskt opp i ryggen til Dani Pedrosa, som på det tidspunktet hadde andreplassen. Og der beit terrieren Rossi seg fast. Helt til det gjensto fem runder.

 

AGGRESSIV PEDROSA

Alle satt og ventet på det. At Rossi skulle passere Dani Pedrosa, for dermed å sikre seg fire poeng ekstra i mesterskapskampen. (Andreplass gir 20 poeng, mens tredje gir 16 poeng). Og Rossi forsøkte. Gang på gang passerte han Honda-førereren, men Pedrosa fightet tilbake og sikret seg til slutt nest øverste plass på seierspallen, 2,7 sekunder bak Lorenzo. Tiendelet bak tok Rossi tredjeplass. Det er forøvrig lenge siden denne rapportør har sett Pedrosa så aggresiv – og omtrent like lenge siden vi har sett Rossi tape en slik fight «mann mot mann».

 

FLY AWAY

Om to uker flytter MotoGP-sirkuset seg til Japan og Twin Ring Montegi. Uken etter er de på plass på Phillip Island i Australia. Årets nest siste løp er den påfølgende helgen på Sepang i Malaysia, før det hele avsluttes på Valencia i Spania 8. november. Med søndagens resultat, ble Rossis VM-ledelse knappet ned fra 23 til et forsprang på 14 poeng foran Lorenzo. Det er nå i praksis bare disse to som har mulighet til å ta hjem en VM-tittel.

Facebook-kommentar