Det ble en heftig duell mellom Stoner og Rossi i nattens motoGP-løp på Laguna Seca i California.

Stoner tok som sedvanlig starten. Rossi fikk for en gangs skyld også en meget god start, og de to stakk ifra resten allerede fra første runde.

Rossi hadde tydeligvis bestemt seg for å være med fra starten denne gang, og knep seg foran Stoner allerede tidlig i første runde.
Med rundetider stort sett under den gjeldende banerekorden, var det kjøring helt på grensen av de to. Rossi hadde også en liten snartur ute i grusen, men klarte å holde seg på hjula og plasseringen foran Stoner.

Med Rossi stort sett på førsteplass i store deler av løpet, hvor Stoner fikk plassen til låns i noen sekunder på flere av rundene, klarte Rossi og stresse Stoner til å foreta flere feil. På 24 runde bommet Stoner fullstendig på siste sving, og måtte en tur ut i grusen, og tapte dermed ca et kvart minutt til Rossi og mistet plasseringen sin.

Pedrosa, som lå på andreplassen i sammendraget før helgen, stilte ikke til start på Laguna Seca etter krasjen forrige helg på Sachenring. Lorenzo highsidet i første runde og står med samme poengsum som etter forrige runde, men beholder fjerdeplassen.

Selv etter velten i siste sving på runde 24 klarte Stoner å kjøre seg opp igjen til en andreplass. 20 nye poeng sender han forbi Pedrosa i sammendraget. Stoner ligger nå på andreplass med 187 poeng, 25 poeng bak Rossi med 212 poeng.

Neste runde går den 17. august.

Facebook-kommentar