99-lorenzo_gp_6697.gallery_full_top_fullscreen

 

Jorge Lorenzo startet fra pole position. Valentino Rossi startet sist. 75 meter og 24 førere skilte de to i kampen om VM-tittelen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Rossi ledet kampen om VM-trofeet med syv poeng på Jorge Lorenzo, men ble straffet for å ha kjørt Marc Marquez av banen i Malaysia, og måtte altså starte sist. Oppgaven for italieneren virket umulig.

 

HELT VILT

La oss slå det fast først som sist: Jorge Lorenzo ledet løpet fra start til mål. Marc Marquez og Dani Pedrosa gjorde så godt de kunne for å holde følge, men Lorenzo kjørte et helt fantastisk løp i front. Tok førsteplassen foran Marquez og Pedrosa, og med Rossi som nummer fire.

 

HEROISK

Banen i Valencia er en av de vanskeligte i MotoGP-kalenderen til å foreta forbikjøringer på, men Rossi skar som kniv gjennom mykt smør, og allerede etter fem runder (av 30) var han oppe på niende plass. Bare få runder senere var han på fjerde plass, men da hadde allerede Lorenzo, Marquez og Pedrosa mer enn ti sekunders forsprang. Det var det ikke mulig for Rossi å ta igjen.

 

HONDA VAR HÅPET

Dermed var Hondaførerne Marquez og Pedrosa Valentin Rossis håp dersom han skulle ta VM-tittelen fra Jorge Lorenzo. Det skjedde ikke. Pedrosa ble hengt av med 12 runder igjen, men klarte å ta igjen de to i front på de siste rundene. Men Lorenzo var for sterk, og tok seieren foran Marquez og Pedrosa.

 

Bikeport kommer tilbake med fyldigere analyser av løpet senere.

 

Facebook-kommentar