Mette Lill Myrmo, Vegar Elvland og Leif Alstad håper at mange MC-kjørere blir med på paraden 1. pinsedag

De vil mobbingen til livs, og startet derfor en egen MC-klubb hvor innsamlede midler uavkortet går til antimobbearbeid. Søndag kjører de MC-parade mot mobbing.

MC-paraden starter i Stjørdal og ender opp i Namsos. Bak denne aksjonen står Fellowship MC Mot Mobbing.

– Hvorfor dette engasjementet?

– Det er flere årsaker til dette. For det første tar vi sterk avstand fra mobbing, og vi har tro på at mye kan løses med dialog og forebyggende arbeid. Dessuten har det alltid vært litt slik at MC-miljøer har fått et «bøllete» stempel på seg, og at vi ikke bryr seg om andre enn oss selv og våre. Sånn er det ikke. Vi er vanlige mennesker med vanlige jobber, som liker det sosiale fellesskapet med motorsykler. Det er ikke det samme som at vi ikke bryr oss om andre ting i samfunnet, sier Alstad til nettavisa steinkjer24.no

De ble veldig engasjert i saken om Victoria Grøtting som flyttet til Namsos for å slippe unna mobberne på hjemplassen sin for et par år siden. Hun ble mobbet både fysisk og psykisk i mange år, og historien rørte mange, deriblant Leif Alstad og Vegar Elvland som startert opp Fellowship MC Mot Mobbing.

En viktig kamp

Under fjorårets parade deltok Victoria med å sitte på motorsykkelen til Alstad på deler av etappen. På Stjørdal holdt hun et innlegg som fikk frem tårene til de mest hardbarka MC-folka.

– Historien som Victoria fortalte om mobbing var ubeskrivelig, og fortalte oss hvor viktig kampen mot mobbing er, sier Leif Alstad.

Sammen med Vegar Elvland og Mette Lill Myrmo er han blant 7-8 engasjerte medlemmer som har et brennende engasjement for dette arbeidet. Siden de etablerte klubben våren 2016 har de fått mange henvendelser fra mobbeofre fra hele Trøndelag, og de har bidratt til løsninger. Enten ved at offentlige etater og foreldre er blitt satt i kontakt med hverandre, eller at de selv har invitert til dialog.

Salg av egne pins gir penger til arbeid mot mobbing

Alt av midler klubben får inn brukes i kampen mot mobbing. Inntektene er i hovedsak medlemsavgift og salg av pins og t-skjorter.

Bli med på turen

MC-paraden mot mobbing er i utgangspunktet en landsomfattende aksjon som kjøres den 10. mai, men på grunn av sen vår og dårlige kjøreforhold går denne turen søndag 1. pinsedag i Nord-Trøndelag.

I fjor deltok over 200 motorsyklister i aksjonen som gikk fra Namsos til Stjørdal.

På søndag kjører de motsatt rute, og den starter fra Hellsenteret på Stjørdal klokken 09.00. Deretter går turen til Verdal og Inderøy, hvor det blir en liten pause på 1,5 time.

Klokken 12.00 kjøres det videre nordover, og de vil passere Kongensgata i Steinkjer ca. klokken 12.20. Her er det anledning til å bli med langs E6 til Vegset ved Snåsa, Grong og videre over Overhalla til Namsos.

Man rekner med å være fremme i Namsos klokken 14.35, hvor det avsluttes med en middag på Rock City for de som ønsker det.

Det er meldt fint vær til helga, og trioen fra Steinkjer oppfordrer så mange som mulig til å bli med på hele turen, eller deler av den. Med så mange motorsykler på veiene oppfordrer de bilistene til å være tålmodige og vise hensyn.

 

Facebook-kommentar