Ducati - her representert ved Casey Stoner - har knyttet til seg engelskmannen Cal Crutchlow for 2014.

DEN GANG: Tidligere Honda- og Ducatifører Casey Stoner skal kjøre åttetimersløpet Suzuka. ARKIVFOTO: Claus Diseth

 

MotoGP-verdensmester Casey Stoner gjør comeback – som en av tre førere på Hondas team som skal kjøre det prestisjefylte åttetimersløpet på Suzuka.

 

Tekst: Claus Diseth

Australske Stoner ble verdensmester i MotoGP både i 2007 og i 2011, da han uventet varslet at han ville legge opp som toppfører.

 

TESTFØRER

De siste årene har Stoner jobbet som testfører for Hondas raceavdeling, HRC. Men nå har han altså fått lyst til å kjenne på adrenalinet igjen. Sammen med HRCs japanske testfører Takumi Takahashi og WSB-fører Michael van der Mark skal han forsøke å ta hjem Hondas sjette seier på rad i det prestisjefylte løpet.

 

KJENNER SYKKELEN

Som del av jobben for HRC testet Stoner Hondas løpssykkel CBR1000RR på Sepang i januar, og skal fortsette å teste sykkelen i sommer. Disse testene har tilsynelatende vært så positive at han har gitt HRC beskjed om at han ønsker seg et aldri så lite comeback på Suzuka.

 

GLEDER SEG

Til australske MCNews sier Stoner at han virkelig ser frem til løpet.

– Dette er et løp jeg alltid har hatt lyst til å delta i, men på grunn av timeplanen i MotoGP har det aldri vært mulig. Men nå har jeg sjansen, og gleder meg stort, sier han til MCNews.

 

IMPONERT

Stoner legger heller ikke skjul på at han har latt seg imponere av World Superbike-fører van der Mark, og all erfaringen til Takahashi. Og i Honda/HRC-leieren står entusiasmen i taket over å få se den tidligere verdensmesteren på en Honda i det åtte timer lange løpet.

van der Mark har vunnet på Suzuka de to siste årene, og tar gjerne hjem en tredje seier på rad.

– Og det er uansett en stor ære å få være på samme team som Casey Stoner, sier van der Mark til MCNews.

Facebook-kommentar