TIL DUCATI: Casey Stoner går fra HRC til Ducati som testfører og ambassadør.

TIL DUCATI: Casey Stoner går fra HRC til Ducati som testfører og ambassadør.

 

Da er det offisielt: Ex-MotoGP-fører Casey Stoner forlater testjobben hos Honda, og hopper tilbake til Ducati. Denne gang som «ambassadør» og testfører. Og kanskje kommer han på banen i neste års MotoGP-sesong…?

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Australske Casey Stoner (30) tok Ducatis hittil eneste MotoGP-tittel i sin første sesong hos merket i 2007. Deretter flyttet han til Honda, og tok en ny VM-tittel i 2011. Nå er han tilbake hos Ducati.

 

FØRTIDSPENSJONIST

Stoner pensjonerte seg etter 2012-sesongen, men har hele tiden jobbet for Honda som testfører av syklene Marc Marquez og Dani Pedrosa bruker i MotoGP-sirkuset. Stoner hadde også en ulykkelig opptreden i årets åttetimersløp på Suzuka, hvor han krasjet ut av løpet relativt tidlig.

 

FIKK IKKE VIKARIERE

Da Dani Pedrosa var skadet/nyoperert i begynnelsen av 2015-sesongen tilbød Stoner seg å ta over sykkelen hans i løpene som gikk i Austin, Texas og i Argentina. Kanskje noe overraskende – både for Stoner selv og endel eksperter – takket Honda pent nei til australierens tilbud. Nå spekuleres det selvfølgelig i om dette er årsaken til at han går tilbake til Ducati.

 

AMBASSADØR

Stoners jobb hos Ducati blir å være såkalt merkeambassadør, samt testfører. Det innebærer blant annet at han skal bidra til utviklingen av syklene Andrea Iannone og Andrea Dovizioso bruker i MotoGP.

– Jeg ser frem til å begynne hos Ducati igjen, og håper jeg kan bidra til å hjelpe Andrea og Andrea så godt jeg kan, sier Stoner i en pressemelding fra Ducati.

Stoner-fans håper selvfølgelig også å se den tidligere verdensmesteren på banen i MotoGP neste sesong – enten som såkalt wildcard, eller som vikar for Dovizioso eller Iannone.

Facebook-kommentar