En megatrend blant de store produsentene de siste årene har vært å børste støv av gamle klassikere og sette dem i produksjon med noen tidsriktige modifikasjoner.

Yamaha har lansert flere “retromoderne” modeller de siste årene, blant annet SCR950 Scrambler Og det må jo kunne sies å ha vært en ubetinget suksess.

Honda har som kjent også kastet seg på retrobølgen med noen få, men snasne modeller, blant annet Honda CB1100 TR, som ga mye positiv omtale og respons.

At Suzuki valgte sin helt egen tilnærming til retrofenomenet kan du lese mer om her.

Men hvor i all verden var Kawasaki? Det lukter litt “velkommen etter” men mye tyder på at det har vært verdt ventetiden..

Det er det vanligvis velinformerte japanske magasinet AutuBy som hevder at gatesykkelen Z900RS rulles ut i 2018. En retromoderne sykkel sterkt inspirert av den legendariske Z1.

Men ryktene har svirret før også, så det gjenstår å få dette endelig bekreftet.

Dette bildet er i alle fall publisert i det japanske magasinet:

Om dette er fri fantasi fra japanske, grafiske designere gjenstår å se. Men legg blant annet merke til “finnene” som skal gi en look av luftkjøling.

Magasinet gearheds.no fastslår ialle fall at de er 99,9 prosent sikker på at vi snart får se en sykkel som ser slik ut.

Det som uansett er sikkert er at trenden “wannabe vintage” bare ser ut til å skyte fart. For treffer du markedet her, selger du godt.

 

 

Facebook-kommentar