12513520_1052038081509764_1168584821232235202_o

 

Helt overlegen! Det går ikke an å beskrive seieren til Pål Anders Ullevålseter annerledes. I de afrikanske sanddynene har han vært helt suveren.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Pål Anders kjørte søndag over målstreken i Dakar som suveren vinner av Africa Race 2016. Han slo rett og slett knockout på samtlige av sine konkurrenter.

 

LEGENDE

Ullevålseter passerte målstreken i Dakar med et forsprang på mer enn seks timer på nærmeste konkurrent.Nordmannen har fått legendestatus i Africa Race.På  andreplass kom engelske Andrew Newland, mens franske Stephane Hamad tok tredjeplassen.

 

MAGISK REISE

På sin egen blogg skrev Pål Anders Ullevålseter følgende i går kveld:

– Jeg har hatt en magisk reise. Opplevelsen av å kjøre i så mange dager hvor alt går på skinner uten de store problemer verken med meg eller sykkelen, er helt fantastisk. I dag kjørte jeg over målstreken og ble mottatt av en folkemenge større enn noen sinne. Jeg er kjempesliten akkurat nå, men dette er en opplevelse jeg skal suge lenge på. Det er veldig spesielt for meg å komme til Dakar, og det er selvfølgelig alltid gøy å vinne, sier Ullevålseter.

 

INNSAMLING

I dag overleverer Pål Anders pengene han har samlet inn til skolen i Dakar.

– Takket være alle de der hjemme som har bidratt, har jeg fått en flott pengegave å gi barna. Det betyr så utrolig mye for meg å gi tilbake til Afrika, sier han.

 

Facebook-kommentar