silverstone3

 

Etter en høydramatisk start på MotoGP-løpet på Silverstone søndag, tok Maverick Vinales sin første seier i kongeklassen. Og den kom på suverent vis!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Men det startet altså dramatisk. Rett etter starten var Loris Baz (Avintia Racing) og Pol Espargaro (Monster Yamaha tech 3) involvert i en stygg krasj, som gjorde at løpet ble rødflagget.

 

GIKK BRA

Krasjen så virkelig stygg ut, og det var ingen ting å si på rødflagget. Sykler og deler lå strødd, og de to førerne måtte bæres vekk på båre. Heldigvis – og til høylydt applaus fra et entusiastisk britisk publikum – kunne begge vinke til folkemengden som tegn på at de var OK.

 

TOK STARTEN

Cal Crutchlow, Valentino Rossi og Maverick Vinales hadde de tre beste startsporene også ved omstart, og kjempet alle om ledelsen. Den tok hjemmefavoritt Crutchlow, men bare for kort tid. Han ble tidlig passert av Vinales, som deretter bare forsvant i horisonten. Der og da var løpet på den nesten seks kilometer lange banen (den lengste i GP-sirkuset) i realiteten avgjort. Men spenningen om de to neste plassene var så definitivt ikke avgjort.

 

ET TOG

Bak Suzukiføreren var det lenge en intens kamp om plassene. Marc Marquez ledet et «tog» bestående av Rossi, Crutchlow, Andrea Iannone og Marquez’ teamkompis Dani Pedrosa i jakten. Først nede på åttende plass fant vi regjerende verdensmester  Jorge Lorenzo. Mannen sliter tydeligvis i løp, selv om han var blant de aller raskeste på helgens fritreninger.

 

EPISK FIGHT

Med bare seks runder igjen hadde Ducatis Andrea Iannone kommet seg i front av de andre førerne, men tok muligens litt mye «Möllers Tran» i jakten på Vinales, og krasjet ut av løpet. Dermed hadde Crutchlow en relativt trygg andreplass, og det var det opp til Marquez og Rossi å kjempe om den siste pallplassen. Og for en duell det ble! De to foretok begge heftige og tøffe forbikjøringer, men til slutt så det ut som om Marquez dro litt fra Rossi.

 

PRESSET HARDT

Deretter presset Marquez hardt for om mulig å ta igjen Crutchlow. For hardt, viste det seg. Han gikk alt for heftig inn i en sving, dro av banen, men ble reddet av de enorme avkjøringssonene på Silverstone. Dermed ble han passert av både Rossi og Dani Pedrosa. Rossi tok til slutt tredjeplassen, Marquez klarte å kjøre forbi Pedrosa til fjerde.

Marc Marquez leder nå VM med totalt 210 poeng, og har dermed en 50 poengs ledelse til Valentino Rossi (160 poeng). Lorenzo taper stadig terreng til de to i front, og har nå 146 poeng totalt.

silverstone2

Facebook-kommentar