Svenskene er ikke redd for å ta en utfordring og de blir Skandinavias første team som blir med på moroa og melder seg på TTXGP. Selv om det er svensker (og ikke norske), er det jo enda en grunn til å følge med det elektriske løpet Isle og Man.Av: Mona Forsnes

SERT Racing er et team med sterk engasjement i både motorsykler og i miljøet vårt. Teamet ble startet av Lars Lasse Nilsson som tidligere var aktiv innen motocross og road racing. Han har også vært mekaniker i Enduro VM og STCC konkurranser.

Teamet utvikler nå en motorsykkel som skal være med i Isle og Man nå i juni med en grunnpakke fra Honda men planen er å utvikle sin egen etter hvert. Med på laget er også Per Backis Backstrom (teknisk ansvarlig og chassis), Christoffer Alwen (Mekanisk design og testing) og Peter Rosenquist som prosjekt sjef.

svensk-el-mc-team-sert-tt-_1267437830_1267437874.jpg

Teamet har stor erfaring innen både motorsykkel og utvikling av elektriske komponenter. Selv om de gjør dette mest for moro, tar de utviklingen av produktet seriøst og har ingen planer om å bli på sisteplass.

Chris Palmer, 47 år, er TT veteran og er bekrefdtet fører for svenskenes team. Han debuterte i 1990 og har så langt vært på pallen syv ganger, der tre av dem har vært første plassen.

Hon Martyn Quayle, MHK, minister for turisme og fritid,i Isle of Man staten, sier i en kommentar:

We are delighted to welcome our first Scandinavian team to TT Zero and are really looking forward to seeing them put their technology to the test around the Mountain Course.

Banen er litt over 60 kilometer lang og i fjor ble team Agni Motors førstemann over mål med tiden 25 minutter og 53 sekunder. Gjennomsnitt farten var på 140 km/t og temaet fortalte at topp hastigheten på sykkelen var ca 200 km/t.

Vi håper svenskene klarer å kjøre minst like fort i år..

Kilde: PlugBike.com

Facebook-kommentar