Til helgen avgjøres det nordiske mesterskapet i Superbike og Tage Solberg kjører for sølvmedalje i mesterskapet.

Honda-fører Tage Solberg ligger på tredjeplass i det nordiske mesterskapet i Superbike, men ingenting er avgjort. Det skiller nemlig kun ett poeng opp til Nicklas Cajback fra Sverige som ligger på andreplass. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

– Det kommer til å bli et rotterace om medaljene i mesterskapet. Det blir en vannvittig kamp om sølvet, men jeg er utrolig godt fornøyd hvis det holder til medalje, sier en spent Tage Solberg.

Kjører med hode
Det er mye som står på spill under helgens finaler i det nordiske mesterskapet i Superbike som kjøres på Karlskoga Motorstadion i Sverige. I tillegg til medaljer i mesterskapet kjøres det om EM-finale billetter i Spania.

– Det er mye som står på spill, og det blir viktig for meg å kjøre med hode. Jeg trenger ingen brutte løp, forteller Tage Solberg. Selv om svenske Nicklas Cajback som ligger foran Tage Solberg i sammendraget har en liten fordel av at finalene i nordisk kjøres på Karlskoga, tror nordmannen at han skal bite godt fra seg.

– Nicklas og jeg har kjørt temmelig jevnt i hele sesongen. Karlskoga blir sett på som roadracingens mekka i Norden, så jeg gleder meg utrolig mye til å kjøre på banen igjen. Jeg føler jeg kjenner banen godt ettersom vi tidligere i sesongen har kjørt flere løp og tester på Karlskoga, forklarer Honda-føreren. Karlskoga Motorstadion har en asfaltbane på 2530 meter, og banen blir også kalt Gellerårsen. Banen er Sveriges eldste asfaltbane, som sto ferdig så tidlig som 1949.

– Banen er liten og trang, så i utgangspunktet er det nok ikke favorittbanen min. Men det er alltid svært god stemning og masse folk og det er topp, smiler han. Tage har de siste dagene slitt med feber og sykdom, men forsikrer at det blir kjøring uansett form.

– Jeg satser på at sykdommen har forlatt kroppen til fredag, men jeg kommer til å kjøre løpene uansett om jeg har 40 i feber, forsikrer han. Det kjøres to tellende løp på Karlskoga denne helgen ett løp på lørdag og ett på søndag.

Facebook-kommentar