Norge er et lite land men vi fostrer mange talenter innen motorsport og denne gangen ser vi litt på gutta i Team Norway Trial.Av: Mona Forsnes

Team Norway Trial guttene Ib Vegard, Håkon og Kristoffer har vært på farten i tre uker nå. De har deltatt på tre VM-runder i tillegg til en EM-runde i trial. Fra temperaturer helt opp mot 40 + i San Marino, til kalde+12 i de Italienske alpene, samt høydeforskjeller på opptil 1500 meter, har guttene fått bryne seg!

Resultatene har vært ok, selv om guttene nok ikke er helt fornøyde. Det har vært mye bra kjøring, men ikke godt nok til å komme høyt nok opp på listene, slik man kanskje har ønsket og satt seg som mål. For Håkon og Ib sin del, kjører de første året som Junior i VM og åpen klasse i EM. Det blir noen poeng innimellom, og de har potensialet til å operere høyere på listen. Det er bare å trene mer og få alt til å klaffe!

TrialTeamNorway-2_1280819556.jpgDen administrative og tekniske kontrollen var svært grundig i San Marino og 12 førere måtte inn til juryen for å forklare seg og ordne opp i sine papirer. Det var uvanlig. De norske guttene er nok ikke vant til å yte i så varmt vær, og fikk det ikke helt til å stemme. Kristoffer var den eneste som tok poeng, med sin 11. Plass.

I Foppolo gikk EM av stabelen først. Ib og Håkon tok ikke poeng den dagen. Kristoffer glimtet til med sitt egentlige jeg og endte på 6.plass. Derfra og opp til pallen er det ikke mange prikker. Det er tett i toppen. Der holder han også en 10.plass sammenlagt etter 2 av 5 mulige løp så langt i sesongen!

På søndagen ble det kjørt VM. Da gikk det bedre med Håkon, som til slutt kom på en 10.plass. Ib kjørte seg inn til en 17.plass og Kristoffer endte tilslutt på en 13.plass. Håkon Pedersen ligger sammenlagt på en 20.plass – tett fulgt av Ib Vegard på en 22. plass. Kristoffer holder sin sammenlagte 10.plass med 4 færre løp enn de andre på listen.

Les mer på motorsportforbundet

Facebook-kommentar