Mens Harley-Davidson sliter i motbakke  globalt, rapporterer BMW om tidenes salg av motorsykler.

I første halvår har BMW solgt hele 88.389 sykler – det er en vekst på hele  9,5 prosent sammenlignet med samme periode i 2016.

Markedet i Norge følger den samme utviklingen: I første halvår solgte de 582 sykler – en vekst på omlag 10 prosent sammelignet med første halvår i 2016.

Det er femte året på rad at BMW Motorrad har satt salgsrekord, og den tyske giganten styrer mot all time high for året som helhet:

– For alle oss som jobber i BMW er dette en stor glede og en bekreftelse på at vi er på riktig spor med våre modeller, sier Stephan Schaller, generaldirektør i BMW.

Det er verdt å legge merke til at den sterke veksten kommer til tross for et tøft salgsår i det viktige engelske markedet, der salget har stupt med 14, 1 prosent så langt i år.

Det viktigste vekstmarkedet for BMW er Europa, der det tyske fremstår som det sterkeste enkeltmarkedet med 14.461 solgte sykler første halvår.

Ikke overraskende er det  R1200GS and R1200GS Adventure som er bestselgerne. 2017-modellen har en vekst på hele 17,3 prosent. Det vil si 17 159 solgte sykler.

Den nye og oppdaterte R NineT har også gitt en solid bidrag med sine fem tilgjengelige modeller.

G310 , som er BMWs første forsøk på å gå inn i markedet for mindre motorsykler, har også slått bra an, noe som tyder på at de har appell hos de svært viktige, yngre kjøpegruppene.

 

Facebook-kommentar