Torgeir Horne, som er den yngste utøveren i Roadracing med sine 12 år, kjørte forrige helg for første gang i 125GP klassen i det svenske mesterskapet (SM) i Roadracing på Anderstorp Raceway i Sverige. Av: Mona Forsnes

Første løp lørdag 7 august
Toggen kvalifiserte inn til 9 startspor i første løp av de totalt 20 startende, og under kvalifiseringen ble det mye rot da lyd målingene viste for høye lyd verdier på mange sykler. To av deltagerene blir disket fra kvalifiseringen og Toggen får 9 startspor, men midt under starten blir beslutningen gjort om, og hele start-feltet må stokkes om.
Nå skal det ikke sies at det var det som gjorde at den unge mannen fikk en dårlig start, men Toggen kom seg av gårde som nr 13 inn i første sving. På de neste 8 rundene kjører Toggen seg opp i feltet og kommer seg opp på en 6 plass, tett fulgt at to “eldre” svensker, som ikke synes noe om å bli fra-kjørt av en liten 12 åring. Når to runder gjennstår får Toggen et bakhjuls slipp i Opel svingen og landet oppå tanken, men greier å rette opp sykkelen og kommer i mål som nr 9, strålende fornøyd.
Joakim Gulliksen ble nr 1, Henning Flathaug nr 2, Stinius Viking Ødegård nr 11 og Kenneth Flathaug nr 12.

Andre løp søndag 8 august
Det var meldt opphold, men det ble det ikke! Under kvalifiseringen får Toggen motorstopp på første runde og får ikke en tellende tid for løpet, og må starte bakerst i start-feltet, med 19 konkurrenter foran seg. Det blir liv i feltet, og hos speaker på banen, da Toggen tar 4 svensker i starten, og runde etter runde kjører forbi den ene svensken etter den andre, og kommer seg opp på 5 plass, men så får han en bakhjuls slipp i depot svingen og blir kastet av sykkelen, men kommer uskadd fra episoden. “Slo du deg?” spurte pappa’en. “Nei pappa, det er ikke værre enn et myggstikk” svarte den unge mannen.

Joakim Gulliksen ble nr 1, Henning Flathaug nr 2, Kenneth Flathaug nr 4, Stinius Viking Ødegård nr 8.

Torgeir Horne gleder seg til å kjøre de siste NC/NM løpene på Våler banen 21-22 August og kommer mest sannsynlig til å stille i både 125 standard klassen og 125GP klassen, og ønsker alle som ønsker å se han i aksjon hjertlig velkommen.

Skrevet av Team JobZone

Kilde: RoadRacing.no

Facebook-kommentar