Torgeir Horne, som er den yngste utøveren i Roadracing i Norden med sine 12 år,
konkurrerte forrige helg i 125GP klassen i det svenske mesterskapet (SM) på Mantorp Park i Sverige. Med over 20 påmeldte toppførere i 125GP klassen, var spenningen stor før kvalifisering.

Like før kvalifisering fant teamet ut man burde kontroll-veie den unge føreren med sykkel, utstyr og hjelm, slik at man var sikre på at han veide over minste-kravet i 125GP klassen. Overraskelsen var stor da det viste seg at teamet manglet 6 kg og gode råd var dyre. Etter mye måling og diskusjon med kunnskapsrike personer på varehuset Jula, kom man fram til en oppfinnsom løsning: Det var akkurat plass til 2 slegger, dog uten skaft, som ble montert etter alle kunstens regler.

Lørdag 18. September

Og sleggene slo positivt ut på første kvalifisering! Toggen kvalifiserte seg til 5 startspor og var strålende fornøyd, for foran seg på startplata hadde han bare topp trimmede sykler som hadde betydelig mere hk enn hans egen standard sykkel. I løpet fikk Toggen en dårlig start og var nede på en 12 plass før han “våknet” til liv og begynte opphentingen gjennom det svenske feltet. Etter 14 runder og målgang, kom Toggen inn på en meget sterk 5 plass i race nr 1.

Søndag 19. September

På kvalifisering for race nr 2 skulle det testes ut ny tenning-elektronikk, som viste seg å skape flere problemer enn ønsket, så utstyret ble demontert etter 10 min kjøring og Toggen fikk bare satt en god runde før kvalifiserings-tiden var ute, og fikk 7 startspor. Toggen fikk en god start og etter 2 runder hadde det dannet seg et hovedfelt bak tet trioen bestående av 7 førere. Det var det rene kaosetpå start/mål platafor hver runde de passerte, da førerne innbyrdes skiftet plassering internt for hver runde som gikk, og synlig hadde det svært så gøy der ute på banen. Men Toggen ga full gass og kom seg til slutt forbi alle i hovedfeltet og kjørte seg inn til en meget sterk6 plass.

Facebook-kommentar