SUVEREN: Selv om det «bare» ble tredjeplass i går, leder Ullevålseter fortsatt suverent.

SUVEREN: Selv om det «bare» ble tredjeplass i går, leder Ullevålseter fortsatt suverent. Foto: Alain Rossignol.

 

Pål Anders Ullevålseter leder fortsatt Africa Race sammenlagt, selv om det «bare» ble tredjeplass i går. Han har forøvrig tatt ledelsen på dagens første etappe.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Ullevålseter forteller på sin blogg (Du finner den her) at det var en relativt vanskelig etappe i går, med mye myk ørkensand og kamelgress som gjorde kjøre- og navigasjonsforholdene vanskelige.

 

VEIEN BLE BORTE

Også i går ledet Ullevålseter. Helt til det gjensto ti kilometer av etappen. Da sier han selv at «veien ble borte». På en åpen ørkenslette fulgte han en vei som forsvant inn i sanden og han mistet kursen fullstendig. Veien på kompasskursen var borte og Pål Anders var forvirret.

 

FØLGER SPORET

Dette gjorde at de to førerne bak, som hadde fulgt sporene hans gjennom hele dagen lett kunne kjøre forbi og inn til mål. Likevel ble det en solid tredjeplass på vår mann, som kom i mål tre minutter bak engelskmannen Andrew Newland. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: Onsdagens etappe er ganske lik den i går, og Ullevålseter er glad for at han slipper å kjøre først og brøyte vei for de andre.

 

LEDER LIKEVEL

Men hvor lenge klarte Pål Anders å ligge bak? Ikke veldig lenge. Allerede på den første av dagens kontrollposter hadde han passert duoen i tet, og ledet der med tre minutter.

Africa Race avsluttes i Dakar 10. januar.

 

Facebook-kommentar