rudskogen-banen-2

 

En mann omkom etter en motorsykkelulykke på Rudskogen Motorsenter onsdag kveld. Ulykken skjedde under roadracing-trening.

Tekst: Claus Diseth

 

Det skal være en mann i slutten av 30-årene fra Østfold som omkom. Ulykken skjedde under trening på banen. Ingen andre var involvert i ulykken.

 

AV BANEN

– Det er snakk om en singelulykke der en motorsykkel har kjørt ut av banen. En person er bekreftet død, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt til NRK Østfold.

– Legehjelp var raskt til stede, men vedkommende ble erklært død på stedet. Pårørende er varslet, sa operasjonslederen til NRK Østfold i går kveld.

 

VIL UNDERSØKE

Norges Motorsportforbund (NMF) opplyste onsdag kveld at mannen var en lisensiert utøver i roadracing.

– Utøveren kjørte alene på en strekning som ikke regnes som en spesielt utsatt del av banen. Norges Motorsportforbund vil rutinemessig foreta undersøkelser av omstendighetene rundt ulykken, skriver de i en pressemelding. Så vidt Bikeport har fått opplyst skjedde ulykken i «Slakter-svingen». Årsaken er ikke klar.

 

LUFTAMBULANSE
I følge NRK gikk de første meldingene først ut på at det var snakk om en alvorlig ulykke, og et Sea King redningshelikopter ble sendt mot stedet. Dette helikopteret ble imidlertid omdirigert til en båtulykke utenfor Fredrikstad, og mannskapene fikk kort tid senere beskjed om at det ikke lenger var behov for Sea King på Rudskogen. Luftambulansen og tre ambulanser ble i stedet sendt til baneanlegget. Men livet til motorsyklisten stod ikke til å redde.

Facebook-kommentar