Fredag 28. mai kl 10.00 åpnet fylkesveg 63 Trollstigen og igjen kan vi nyte ”alpepasset” og utsikten fra toppen. Av: Mona Forsnes

Åpningen var noen dager senere enn i et såkalt normal år. Årsaken til det er at det i år har vært uvanlig store mengder is i Kjellstadlinja. Isen må av sikkerhetsmessige årsaker ned før en kan sette trafikk på Trollstigen.

Nå har vi i en periode hatt et varmere vær, og mye av isen har dermed løsnet. Sist fredag gjorde vi et vellykket forsøk med betongkula, og fikk ned isen som ikke allerede var løsnet naturlig, forteller seksjonsleder Ivar Hol.

Nye Trollstigens helt særpregede utsiktsbyggverk er kåret til årets bygning i klassen for offentlige servicebygg av amerikanske ArchDaily. Reiulf Ramstad Arkitekter står bak byggverket.

– Kåringen i ArchDaily er en hyggelig anerkjennelse for Statens vegvesen. Vi jobber nå for å fullføre anlegget på toppen av Trollstigen til turistsesongen 2012 samtidig som Geiranger – Trollstigen får status som Nasjonal turistveg, sier prosjektleder Jan Andresen i Nasjonale turistveg-prosjektet.

Kilde: Statens vegvesen

Skal du ta turen innom i år?

Facebook-kommentar