Stinus Viking Ødegård (14) fikk en tung helg under vanskelige forhold på engelske Silverstone Circuit. Roadracingtalentet kjørte inn til en 12. plass i European Junior Cup og var ikke fornøyd med egen innsats.

 

PRESSEMELDING FRA STINIUS VIKING RACING

 

Stinius Viking hadde før helgen et håp om å kunne tangere den gode 5. plassen fra forrige runde i Tsjekkia, men fikk problemer allerede på fredagens trening. Trøbbel med girkassa i motorsykkelen gjorde at de raske rundetidene uteble og seriens mekanikere måtte bytte motoren til Fetsundgutten før lørdagens kvalifisering.
Når han samtidig skulle prøve å lære seg banen, som han aldri har vært på før, ble det en svært uheldig start på helgen.

 

Skuffet over egen kjøring
Værgudene over Silverstone bød på svært skiftende og vanskelige forhold, med våt bane både under lørdagens kval og løpet på søndag. Kvalifiseringsomgangen på lørdag ble en stor nedtur for Stinius, som ikke fikk ting til å funke i regnværet. Med lite erfaring med den typen motorbrems som sitter på løpssyklene, på vått føre, klarte han ikke å slippe seg ordentlig løs og følge tempoet til mange av de andre. Til slutt stod han som nummer 18 på listene og var skuffet over egen kjøring.

 

Holdt seg på hjula
Løpet på søndag ble offer for uttallige utsettelser pga et ekstremvær som skylte over området. Selv om regnværet hadde gitt seg når løpet kom i gang var det fortsatt veldig vått og flere førere gikk over ende. Stinius holdt seg på hjula, klarte å avansere et par plasser og kom i mål som nummer 12. Han var ikke fornøyd med egen innsats, men som yngstemann i feltet var det merkbart at han manglet rutine her, og helgen har gitt han verdifull erfaring å ta med seg videre. Han fikk med seg fire poeng som kan bety flere plasser i sammendraget når denne meget jevne serien avsluttes i Frankrike i oktober. 14-åringen nå på 11. plass med tre løp som gjenstår.

 

Nå vender Stinius Viking hjemover for noen dager med hvile, før NM-finalene kjøres på Vålerbanen neste helg. Stinius, som deltar i den nest største klassen – Superstock 600, håper å kunne bruke de to siste løpene i den hjemlige sesongen som god trening på sin Yamaha R6 og å kunne henge seg på den norske eliten for å få mer erfaring i klassen. Alle med interesse for motorsport oppfordres å besøke Vålerbanen på søndag og støtte Norges roadracingutøvere!

 

Følg Stinius Viking Racing på Facebook og web for oppdateringer!
www.facebook.com/stiniusvikingracing | www.stiniusviking.com

 

Facebook-kommentar