Henning Flathaug er nå ferdig med sin sesong med roadracing innen tyske IDM og kan se tilbake på løp som inneholder både opp og nedturer. Men, i det hele, må det sies å være en bra sesong når han ender opp på en fjerde plass sammenlagt når det kan settes en strek over denne sesongen.

 

Siste nytt på websiden til Flathaug racing:

 

-Da er IDM sesongen 2012 over. Jeg endte på en fjerde plass sammenlagt med en seier og to tredjeplasser som beste resultat. Det har vært en veldig bra sesong og vi er veldig fornøyde med resultatet.

 

Fredagen startet litt brått med at kjedet hoppet av og Henning fikk en low-sider på første passet. Teamet fikk fikset sykkelen og var klare til det neste passet. Henning perset med ett og halvt sekund i forhold til tidene fra året før og var godt fornøyd med fredagen.

 

På lørdagens kval var Henning uheldig og kjørte på den våte delen på en opptørkende bane og krasjet på den andre runden. Det var ikke store skader på sykkelen og Henning kjørte inn i piten. Teamet fikk fikset sykkelen og Henning fikk de siste 15 minuttene av passet.

 

Den andre kvalen klarte Henning å bygge opp ett bra tempo og kjørte tidene ned enda ett og halvt sekund fra fredagen. Han måtte også enda ett møte i grusen i ett forsøk på å henge på en av de raskeste førerne. Han endte til slutt på 10 startspor med tiden 1.35.7

På søndagens første løp var Henning veldig godt med de første rundene av løpet og var oppe i ledelse. Uheldigvis var det ett problem med kløtsjen og han måtte kjøre nesten hele løpet uten kløtsj og klarte ikke å holde tempoet oppe. Han endte til slutt på en fjerde plass.

Det andre løpet kjørte Henning jevnt over fortere gjennom hele løpet, men hadde ikke nok krefter til å holde hele løpet ut og endte på en sjette plass.

Selv om plasseringen ikke har vært de beste, har dette vært en av de helgene hvor Henning har kjørt fortest og vi ser oss veldig fornøyd med det.

 

Foto: DMW Media

 

Det gjenstår fortsatt ett ONK løp på Assen og Europeisk mesterskap på Albacete.

 

Det neste løpet er 21-23 september.

Facebook-kommentar