Ørkenreven har funnet godfølelsen, og dundret inn til en meget god plassering på tredje etappe av Africa Eco Race onsdag.

 

Tekst: Claus Diseth

 

På tirsdagens etappe var Pål Anders Ullevålseter uheldig og krasjet etter bare 40 kilometer. Det tapte han tre kvarter på i forhold til konkurrentene. Onsdag gikk alt så meget bedre.

 

PÅ PALLEN

KTM-fører Ullevålseter måtte bare se seg slått av den unge israeleren Gev Sella (18). En andreplass på dagens etappe betyr at Pål Anders beholder tredjeplassen sammenlagt. Foruten Sella har han også måttet se seg slått av italienske Paolo Ceci (Honda). Nordmannen ligger så mye som én time og syv minutter bak israeleren, men bare 16 minutter bak italieneren.

 

GODFØLELSE

Etter dagens etappe skriver Ullevålseter følgende på sin egen blogg:

– Nå har jeg fått godfølelsen!  Jeg er der hvor jeg skal være. Sykkelen er bra og alt stemmer. Det var en lang fartsetappe i dag, 443 km, så det har vært en hard dag, men jeg er godt fornøyd med 2.plass.

 

KJEMPETALENT

Erfarne Pål Anders Ullevålseter er heller ikke større enn at han serverer en solid dose skryt av den unge israeleren som nå leder Africa Eco Race:

– Han foran meg er 18 år og kjører fort! Det skal egentlig ikke gå an, det finnes sjeldent talenter innenfor denne sporten. Men Gev Sella fra Israel er helt rå. Han har nesten ikke kjørt rally tidligere, men han kjører og navigerer prikkfritt. Det er ingen her som skjønner noen ting. Så nå føler jeg meg gammel, jeg er 30 år eldre enn han!

 

MYE HØYERE NIVÅ

Ullevålseter er også imponert over nivået på resten av førerne i årets utgave av originale «Paris-Dakar».

– Det er noen svært gode førere i feltet foran her, de kjører veldig fort. Det er et helt annet nivå her i år. Men nå går det så bra som det kan med meg, jeg får ikke gjort noe med de andre. Det er en mulighet for at noen kjører over evne, det vil i så fall vise seg utover i løpet. Jeg gir iallfall gass og nyter reisen.

 

Facebook-kommentar