12513520_1052038081509764_1168584821232235202_o

 

Egentlig skulle «motorsport-pensjonisten» Pål Anders Ullevålseter bare cruise lett gjennom årets utgave av Africa Race fra Monaco til Dakar, og konsentrere seg om å samle inn penger til en barneskole i Dakar. Begge deler endte med suksess.

 

Tekst: Claus Diseth

 

For Ullevålseter var fullstendig suveren og knuste de nærmeste konkurrentene med over fem timers margin. I tillegg har han nå samlet inn over 120.000 kroner til barneskolen i Dakar.

 

– FANTATISK

Dette skriver Pål Anders Ullevålseter på sin egen blogg.

– Det er fantastisk at jeg nå kan informere om at skoleprosjektet i Dakar har passert 120.000 kroner. Jeg sendte 50.000 kroner før deltagelsen i Africa Race. Disse går til driftskostnader av skolen, lønninger, papir og blyanter etc. Alt matriell ble kjøpt inn og levert i kasser av Fabrizio Meoni Foundation.

 

UNIKT PROSJEKT

Barneskoleprosjektet i Dakar ble startet av Pål Anders Ullevålseter sin gode venn Fabrizio Meoni som døde i Dakar i 2005. Og fordi Ullevålseter både ønsker å gi noe tilbake til et Afrika han har konkurrert i siden 2002, og for å hedre sin avdøde venn Meoni, blinket han ut barneskolen som sitt hovedmål for å delta i årets utgave av Africa Race.

Du kan lese mer om prosjektet her: SAMLER INN TIL BARNESKOLE I DAKAR

 

NYTT TAK

Etter målgang i Dakar dro Pål Anders Ullevålseter rett til skolen utenfor sentrum av Dakar. Der ble han ikke bare mottatt med stor jubel, men gikk også rundt og laget en prioriteringsliste over hva som må gjøres for at ungene skal få gode forhold å lære under. Øverst på den lista sto et tak som trengte sårt til utbedring. Motorsportutøveren fra Norge har innhentet anbud på reparasjonen, og sendt nedover de nødvendige økonomiske midlene.

 

EN KATASTROFE

Men Ullevålseter har penger igjen, og en plan for hvordan de skal brukes.

– Neste prosjekt er toalettene, som etter mitt syn var en katastrofe. Tanken på at de minste barna på fire år skal bruke disse får meg til å grøsse. Jeg kommer til å følge opp prosjektet og har planer om å besøke skolen igjen i januar neste år, skriver han på sin egen blogg.

Hvilket kanskje kan bety at vi har håp om å se Ullevålseter med startnummer også i neste utgave av Africa Race?

Facebook-kommentar