Ullevålseter-2013-Qatar-2

 

Africa Race er i gang med Pål Anders Ullevålseter på startstreken. Men en 110 kilo tung kasse med deler mangler.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Africa Eco Race startet i dag tidlig i Nador i Marokko, og ender opp i Dakar i Senegal 11. januar etter 12 beinharde etapper.

 

GLEDER SEG

Pål Anders Ullevålseter gleder seg til å komme i gang, men det er et skår i gleden: En stor kasse med deler fra KTM har ikke kommet fram.

– Dette er større reservedeler som bensintank, radiator, deksler, lykter osv. De mindre slitedelene har jeg, men ikke de større. Dette bekymrer meg, skriver Pål Anders Ullevålseter på sin egen blogg i dag.

 

VIL PÅVIRKE

De manglende delene vil definitivt påvirke den norske førerens kjøring. Dersom han får en krasj eller en hard velt, har han rett og slett ikke deler nok til å reparere sykkelen, og da er løpet kjørt. Dette fører til at han blir tvunget til å ta det roligere enn ønskelig inntil delene kommer frem. Om de kommer frem.

 

ER I SVEITS

Det viser seg at de manglende delene står fast i Sveits. Eskene er så tunge at flyselskapet ikke ville ta de med seg. Nå pakkes de om i mindre og lettere esker, og forsøkes sendes på nytt.

– Det er arrangert henting når delene ankommer Marokko. Men dette er litt som å spille lotto, innrømmer Pål Anders Ullevålseter, som likevel har stor tro på at han kommer frem til Dakar.

– Det har jeg klart mange ganger før, sier han.

Du kan følge Afrika Eco Race her.

Facebook-kommentar