SØLVGUTTEN: Etter å ha vunnet Africa Eco Race flere år på rad, møtte Pål Anders Ullevålseter sin overmann i år, men tok en solid sølvplass.

 

Africa Eco Race i 2017-utgaven er avsluttet etter tolv knallharde etapper. Pål Anders Ullevålseter har vunnet to år på rad, men måtte i år nøye seg med sølvplass.

 

Tekst: Claus Diseth

(se videointervju med Ullevålseter nederst i artikkelen)

«Vår mann» har flere etappeseire i årets endurorace, flere andreplasser – men også to krasj som muligens har kostet ham totalseieren. Likevel er Ullevålseter fornøyd.

 

KJØRTE PRIKKFRITT

Ullevålseter er umåtelig imponert over årets vinner, unggutten Gev Sella (18) fra Israel.

– Jeg kjempet hardt og kom meg i mål i Dakar. Det er en seier i seg selv, for det er langt til Dakar. Og selv om jeg vant flere etapper klarte jeg aldri å ta inn forspranget på Sella. Jeg kræsjet to ganger i løpet av første uken, det tapte jeg mye tid på, den tiden var umulig å ta igjen. Unggutten fra Israel kjørte prikkfritt, skriver Pål Anders på sin egen blogg.

 

HØYT NIVÅ

Nordmannen har flere ganger under årets Africa Eco Race poengtert at nivået i år er høyere enn det har vært tidligere. I fjor vant Ullevåseter løpet med over tre timers differanse til andremann.

– Det ble allikevel en kamp i front, med flere gode førere og det er gøy. Jeg skulle gjerne ha vunnet, men det føles allikevel bra, jeg gjorde det jeg kunne, den beste vant, skriver han.

 

LUNSJ TIL BARNA

Som kjent har Pål Anders Ullevålseter engasjert seg sterkt i en barneskole rett utenfor Dakar, og har samlet inn store summer for å pusse opp skolen.

– Nå er det barneskolen i Dakar som er neste stopp. I morgen skal jeg handle inn og lage lunsj til alle barna på skolen. I fjor hadde lærerne bare laget mat til seg selv, det syns jeg fint lite om – barna skal være i fokus denne gangen. Jeg har samlet inn over 200.000 kroner takket være hjelp av det norske folk. I morgen får jeg se forandringene på skolen og barna igjen. Med meg følger det en masse folk, mine sponsorer og internasjonal presse, skriver hedersmannen fra Ullevålseter utenfor Oslo.

 

VIDEO

Facebook-kommentar