FULL POTT: Marc Marquez er helt suveren på amerikansk jord.

FULL POTT: Marc Marquez er helt suveren på amerikansk jord.

 

Det er noe spesielt med Marc Marquez og USA. Spanjolen har en nærmest uslåelig rekord på amerikansk jord.

 

Tekst: Claus Diseth

 

For tredje året på rad vant Marquez søndagens MotoGP-løp på Indianapolis-banen foran Jorge Lorenzo og Valentino Rossi. Det var forøvrig Hondas GP-seier nummer 700.

 

SOM EN SKYGGE

Jorge Lorenzo tok starten, og ledet fra første sving. Marquez fulgte imidlertid Yamaha-føreren som en skygge til det gjensto 3 runder. Da kom han ut av dragsuget nedover langsiden, og passerte Lorenzo før inngangen til sving 1. Lorenzo hadde ingen ting å svare med, og Marquez sikret seg sin tredje Indie-seier på like mange år.

 

DOMINERENDE

Faktum er at Honda-fører Marquez har til gode å tape på amerikansk jord – uansett bane. Siden spanjolen rykket opp i MotoGP-sirkuset har det blitt kjørt syv løp i USA;  tre i Austin, tre i Indianapolis og ett på Laguna Seca. Marquez har vunnet alle sammen.

 

TETT I TOPPEN

Med søndagens seier, ligger Marquez 56 poeng bak serieleder Valentino Rossi når det gjenstår åtte løp før avslutningen i Valencia 8. november. Rossi på sin side har bare ni poengs ledelse på Jorge Lorenzo som ligger på andreplass.

 

STREVER MED KVALIFISERING

Valentino Rossi strever med å sette raske nok tider under kvalifisering, og innrømmer at dette er et stort problem for ham. Han måtte starte søndagens race fra åttende beste startspor, og får dermed «et hav av tid» å ta igjen på de med beste startspor. Søndag var 36 år gamle Rossi blant de aller raskeste på den amerikanske banen, men hadde for mye tid å ta igjen til å blande seg inn med Lorenzo og Marquez.

Det er nå kjørt ti løp av året MotoGP-sesong. Rossi har som eneste fører stått på pallen i samtlige løp.

Facebook-kommentar