Har du byttet eller har planer om å bytte til et mindre skilt på motorsykkelen, bør du tenke deg om en gang til.

Om du bytter ut det originale skiltet med et snasent lite skilt, kan du i verste fall få en bot opptil 12 000.-!!! Av: Mona Forsnes

Å bytte ut skiltet er i følge politiet dokumentforfalskning og får du en dom på dette, havner du i strafferegisteret, som igjen kan gi deg problemer med visum til f.eks USA.

NMCU tok kontakt med Vegdirektoratet (som er forskriftsmyndighet) om saken for å komme til bunns i dette siden det er gitt motstridende signaler i både Statens vegvesen og hos politiet.

Senioringeniør Ivar Fjeldberg hos Kjøretøyseksjonen i Vegdirektoratet bekrefter at det å bytte ut originalskiltet faktisk kan ses på som dokumentforfalskning. Han sier til NMCU:
Det er kun ett kjennemerke (skilt) som er tillatt brukt på en motorsykkel og det er originalkjennemerket. Dette er å betrakte som et offisielt dokument. Originalkjennemerket har til og med vannmerke!

Om du har fått lovnader om at det er bare å bytte, må du være oppmerksom på at du kan få både høye bøter og tiltale. Orginalskilt er det best å beholde i så måte.

Kilde: NMCU.org

Facebook-kommentar