tage_solber_vaalerbanen_dmwmedia-2013-1

Foto: DMW Media.no

 

Det ble en svært utfordrende helg for Tage Solberg under Roadracing NM på Vålerbanen i helgen. Vekslende vær gjorde at førerne ble satt på prøve, og Solberg er glad han kom i mål i begge løpene i Superbike.

 

Denne helgen begynte meget bra for Solberg. Under kvalifiseringene satte han ny  personlig beste tid rundt banen, som forøvrig er tredje helgen på rad han gjør dette. Det er liten tvil om at Solberg har hatt fremgang de siste ukene. Solberg var ikke alene om å ha et høyt tempo på Vålerbanen. Flere av toppførerne kjørte på tider ned mot banerekord under kvalifiseringene, og selv om han kjørte fortere en aldri før så ble det en syvende beste tid i begge kvalifiseringsheatene. I Superbike blir det kjørt Superpole, et tredje kvalifiseringsheat der de 8 raskeste førerne skal kjempe på nytt om startplasseringer til løpene. Også her ble Tage nummer syv.

 

– Jeg hadde rett og slett ikke mer å gi i Superpole. Når første kvalifisering er om morgenen, og siste blir sent på kvelden så blir det for lange dager til å yte maks, uttale Solberg på lørdag kveld.

 

På løpsdagen hadde været slått over fra varmt sommervær til tungt regnvær som så gikk over til svært vekslende forhold. Ikke mindre en 58 krasj ble registrert i løpet av dagen, på en bane der man opplevde alt ifra knusktørr asfalt til vanndammer på samme runden.

 

Begge løpene ble avbrutt med rødflagg på grunn av krasj og værforhold og det var til tider kaotisk i pitlane der førerne måtte bytte mellom slicks og regndekk.

 

Solberg kom på en syvende plass i det første løpet, noe han var etter forholdene godt fornøyd med. Det er ingen hemmelighet at Solberg er mer komfortabel og raskere på tørt føre. I løp nummer to så var det vått før kjøring, men det tørket opp på banen så førerne kjørte ut på slicks. Etter kun få runder begynte det å regne og  hele fem førere gikk i  bakken på samme runden. Løpet ble avbrutt for så å starte på nytt på regndekk. Da tørket banen opp og dermed hadde ikke Solberg noe grep på det myke bakhjulet. Også i dette løpet ble han nummer syv. Tross litt nedtur plasseringsmessig er Solberg fornøyd med at han ikke krasjet og kunne dra hjem med hel kropp og sykkel. Ikke minst fikk han samlet 18 nye poeng i det Nordiske mesterskapet som ble holdt samtidig som NM i helgen. Han har dermed en solid tredjeplass i Nordiske mesterskapet.

 

– Helgen har vært litt opp og ned. Jeg er kjempefornøyd med ny pers, men det er synd været ødela så mye. Ikke minst for publikum og alle som kom for å se på. Jeg vil gjerne takke alle supportere, venner, familie og ikke minst sponsorer som tok turen opp til Våler for å se på. Jeg fokuserer på det positive, nemlig tredjeplass i Nordisk, at jeg satte ny beste tid og at jeg fikk fullført begge løp. Langt ifra alle var så heldige i helgen, som var preget av mye krasj. Vi ser fremover og er klare til å gi gass på banen igjen, uttalte Solberg etter helgen.

 

(Av Daniel Møller Warmedal – DMW Media.no)

Facebook-kommentar