BerthelsenRudskogen-2013-1

 

Superbike-fører Carl Berthelsen fikk en utfordrende helg under finalen i IDM på Lausitzring, men utrolig lærerikt.

 

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte IDM- finalen på Lausitzring for HPC Power Suzuki Racing. Dette ble en svært utfordrende helg for nordmannen som kjørte inn til en fjerdeplass og en sjetteplass i klassen Supestock 1000.

 

Pressemelding fra Team Suzuki Norway

 

–          Resultatmessig er jeg ikke helt fornøyd. Men vi hadde en vanskelig helg på ny sykkel. På fredag og lørdag var det ekstremt vått og glatt. Vi veltet tre ganger på trening og kvalifisering. På lørdagens kvalifisering var det kun en liten tørr stripe å kjøre på. Der var det ikke rom for å bomme. På søndagens løp var det tørt, og da jeg kun hadde kjørt med denne sykkelen på vått tidligere hadde jeg ingen mulighet til å henge på konkurrentene på tørr bane, forteller Berthelsen.

 

Ga mersmak
Carl Berthelsen ønsker å kjøre IDM den kommende sesongen, og gjerne for et Suzuki-team. Nå skal nordmannen i samtaler med blant annet teamsjef Denis Hertrampf som eier HPC Power Suzuki Racing.

 

–           Dette ga selvfølgelig mersmak, og jeg ser på muligheten for å kjøre for et team i IDM den kommende sesongen. Teamet var fantastisk og et var veldig godt å konsentrere seg om bare å kjøre sykkel. Blir det kjøring i IDM neste år, ønsker jeg å kjøre i Superbike-klassen, da jeg vet at Suzuki er mer konkurransedyktig i den klassen, enn i Superstock 1000 som domineres av BMW og Kawasaki. Disse syklene har 20 hestekrefter mer enn Suzukien jeg kjørte i helgen, og det merker du godt, sier Berthelsen.

 

Budsjett for 2014
Nå starter Berthelsen jobben med budsjettforhandlinger mot neste års sesong. Mye tyder på at Berthelsen kjører NM i Superbike, men kanskje det nordiske mesterskapet blir ofret for kjøring i Tyskland og IDM.

 

–          Mye skal være klart før nyttår. Først må vi få noen tilbud på bordet, også må vi vurdere hva vi skal gjøre. Men det er ingen tvil om at lysten til å kjøre IDM igjen virkelig er til stede, smiler Berthelsen.

Facebook-kommentar