5783bc94e4395

 

Sveitseren Urs «Grizzly» Pedraita har satt ny verdensrekord «jorda rundt» på motorsykkel. Han krysset fem kontinenter på 119 dager og 21 timer ombord på en Victory Cross Country.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Av de drøyt 119 dagene, satt han 72 dager og 19 timer i den spesialbygde salen. Resten av tiden gikk med til å transportere sykkel og eier sjøveien/luftveien mellom kontinenter.

 

TOTAL DISTANSE

Det skal presiseres at sveitseren med jernrumpe ikke bokstavelig talt har kjørt jorda rundt, snarere krysset de fem kontinentene langs hvert av dem sine lengste akser. Det gjør ikke prestasjonen noe mindre. Han har kjørt ikke mindre enn 76.277 kilometer på sin lett modifiserte Victory.

 

578600b786469

 

STARTET I USA

Sveitserens eventyr startet 11. mars i år på Daytona International Speedway med en runde på den velkjente banen. Selvfølgelig eskortert av hundrevis av Victory-eiere, flagg og fanfarer. Derfra gikk turen til Panama og Panama City. Videre til Ushuaia, Argentina – spissen av Sør-Amerika. Der snudde han, kjørte til Santiago i Chile hvor sykkelen ble fraktet til Australia.

 

5783bc77acb65

 

TIL CAPE TOWN

«Grizzly» koste seg deretter fra Perth til Sydney i Australia. Derfra ble sykkel og fører fløyet til Cape Town i Sør-Afrika. «Etter besøket i «The Mother City» gikk turen til Nairobi og deretter til Kairo i Egypt. Fra pyramidelandet tok han ferge til Spania, deretter gjennom Europa og opp til Nordkapp. Flere av Bikeports lesere har hatt gleden av å møte den muntre sveitseren på norske veier i sommer.

 

5783bcb4a62f3

 

SIRKELEN SLUTTET

Fra Nordkapp gikk turen gjennom Russland, gjennom Sør-Korea, Thailand og Malaysia. Fra Kuala Lumpur ble det fly til Anchorage i Alaska, før turen endte der den startet – på Daytona Beach. Hva herligheten av et langdistanseeventyr har kostet, sier historien ingen ting om. Men vi mistenker dog at Victoryfabrikken nok har vært relativt generøse mot den freske sveitseren.

 

Facebook-kommentar