PALS9854

 

Neste uke åpner den store motorsykkelmessen EICMA i italienske Milano. Dette er julaften, bursdag og 17. mai for alle motorsykkelinteresserte.  Bikeport vil selvfølgelig være på plass for å formidle nyheter og stemning.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Vanen tro har mye av neste års motorsykkelnyheter allerede lekket ut. Likevel; det gjenstår noen spenningsmomenter.

 

DUCATI

EICMA er tradisjonelt de italienske merkenes førsteprioritet når det kommer til å vise seg frem – og vise neste års nyheter. Ducati har for lengst varslet at de kommer med to modeller i segmenter Bologna-fabrikken aldri tidligere har hatt noe å tilby sin stadig økende kundemasse. Vi tar en råsjanse og tipper på en cruiser og en ren adventure-modell.

 

BIMOTA

Neida! Bimota er ikke døde. Tvert i mot driver fortsatt fabrikken med sitt. Og de er kreative, det skal de ha. I Milano vil Bimota blant annet vise frem en ny versjon av navstyrte Tesi 3D. Neste år med den drøyt 800 kubikk store motoren fra Ducati Scrambler, i stedet for den tidligere 1078-motoren. I tillegg kommer de med en ny versjon av streetfighteren Impeto med motor hentet fra Ducatis Diavel. 160 hester, men med en lang rekke (kostbare) tilbehør. Blant annet overlading, så motorytelsen kan økes til drøyt 190 hester…

 

JAPAN

For Hondas supersportentusiaster er kanskje den største skuffelsen at det heller ikke i 2016 kommer en ny versjon av Fireblade som kan ta opp kampen med de elektronikk-stinne konkurrentene til Yamaha, BMW, Ducati og Kawasaki. Men fra de japanske produsentene forventer vi oss i stedet en rekke konseptmodeller både med el-motorer og tre hjul.

 

EUROPA

BMW har mye spennende på gang. Blant annet en Scrambler basert på R nineT. Triumph har selvfølgelig også oppdatert sin modellpark, og MV Agusta har varslet en alvorlig oppdatering av sin 800 Brutale. Uansett gleder vi i Bikeport oss både til å se og rapportere fra Milano. Vi er på plass fra tirsdag morgen. Følg med!

 

Facebook-kommentar