Honda viser fram framtiden. Og det vi ser, er langt mer avansert enn såkalte «selvkjørende biler». Hva tror folket om denne teknologien?

 

Tekst: Claus Diseth

 

Å jobbe i Honda sin teknologiske utviklingsavdeling må trolig være drømmejobben for ingeniører med framtidsvisjoner. Nå har de utviklet og demonstrert en selvbalanserende motorsykkel.

 

LAS VEGAS

For et par dager siden, på den internasjonale teknologimessen i Las Vegas, viste nemlig Honda fram en selvbalanserende motorsykkel. Altså en motorsykkel som beholder balanse og veigrep helt av seg selv, uansett om føreren gjør jobben sin selv eller ikke. Se videoen under for en framtidsrettet visjon:

VIDEO

 

 

KREATIV TEKNOLOGI

CES-messen i Las Vegas er vanligvis dominert av teknologiselskaper som viser frem dataspill, smartklokker, nye bærbare datamaskiner og andre datatekniske duppeditter. Men i år har altså Honda bestemt seg for å delta, ved å vise fram en selvbalanserende motorsykkel. Og dette oppnår de ikke ved bruk av gyroskopiske sensorer, men ved å plassere teknologi i framgaffelen, slik at den justerer seg fram og tilbake – omtrent på samme måte som en trailfører balanserer sykkelen sin i vanskelig terreng. Eller når vi dødelige forsøker å stå stille uten å ha beina i bakken foran et lyskryss. Sjekk videoen over.

 

KAN FØLGE DEG

Som vist i videoen har denne nye teknologien flere muligheter. Blant annet kan du få motorsykkelen til å følge deg gjennom garasjen, eller – som vist – gjennom Hondas forskningsavdeling. Honda holder fortsatt teknologien tett til brystet og har ikke sagt noe om når de eventuelt vil lansere denne teknologien på gatesykler. Men det vi ser, er at den er implementert på en Honda NC 750, og at den også kan plasseres inn på «Big Red» sine større by-scootere.

 

 

Facebook-kommentar