BMW er den siste produsenten ut med en videosnutt som skal pirre nysgjerrigheten og bygge forventninger i forkant av motorshowet i Milano neste uke, der det fleste 2018-modellene vil avdukes for første gang.

Nye F850GS vil bli en helt ny sykkel, ment å erstatte F800GS, som for all del var en kapabel maskin, men som ikke nådde helt opp til nyere adventuremodeller som Hondas Africa Twin, Ducatis Multistrada 950 og KTMs 1090 Adventure R.

Den mest signifikante endringen på den nye GS-modellen er en komplett ny motor, som vil levere rundt 50 cc mer enn den eldre 798cc GS – det er et bra skritt opp mot konkurrentene i denne klassen. Det antas at oppgradert tenning vil få sykkelen til å både høres ut og føles mer som en v-twin.

Stålrammen byttes ut med aluminium, noe som ble avslørt tidligere i år. Analoge instrumenter sier de også farvel til, her kommer panelene som tidligere ble introdusert på R1200GS nylig. Det bringer oss til et nytt nivå hva gjelder fører-interaksjon, der bluetooth-forbindelse til smarttelefon og headsets er standard.

Sykkelen avdukes på EICMA i Milano 7. november klokka 0930.

Facebook-kommentar