2017_r6_4

 

Alle trodde den skulle komme på INTERMOT-messen i Köln forrige helg. Der var den ikke. Men nå har Yamaha lansert sin radikalt nye R6 for neste år. I USA:

 

Tekst: Claus Diseth

Video nederst i saken

Yamaha R6 har siden den ble lansert for «hundre år siden» aldri vært noen kjedelig motorsykkel. For neste år blir den mer aggressiv, sterkere, tøffere og mer avansert enn noen sinne.

 

HELT NYTT

Sykkelen har akkurat blitt avduket. Derfor har vi selvfølgelig bare Yamaha sine egne ord for hva de har endret på denne sinnataggen for neste år. I stikkordsform: Lavere vekt, bedre aerodynamikk, sterkere motor, mer elektronikk, bedre bremser, bedre demping og forbedret sittestilling.

 

REKLAMEN

På Yamaha-språk ble sykkelen introdusert på følgende måte:

«YZF-R6 var en av de første motorsyklene som fikk avansert elektronikk som sikrer presisjonskontroll, inkludert YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) og YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake). For å gi en enda høyere grad av manøvrerbarhet under en rekke forhold er YZF-R6 utstyrt med et avansert antispinnsystem (TCS) som justeres med en bryter på styret.

Som en anerkjennelse av at YZF-R6 appellerer til en lang rekke ytelsesbevisste kjørere med forskjellige ferdighets- og erfaringsnivåer, har det nye TCS-systemet seks nivåer med valgbare inngrep, samt en AV-funksjon. Den intelligente programvaren i TCS er utviklet for å sikre at det ikke føles unaturlig når den griper inn, og systemet kompenserer også for bakdekkslitasje for å gi konsekvent ytelse.

YZF-R6 er også utstyrt med et nytt Quick Shift System (QSS) som gir raskere girskift. Dette systemet er likt designen som brukes på YZF-R1, og avbryter dreiemomentet umiddelbart når det registreres en oppgiring, noe som gjør at du kan gire opp clutchfritt ved full gass for enestående akselerasjon gjennom den sekstrinns girkassen med tett utveksling».

2017_r6_2

BEDRE FJÆRING

«YZF-R6 2017 er også utstyrt med nye KYB-opp-ned-gaffel fra YZF-R1. Denne førsteklasses fjæringen foran har store geffelben med diameter på 43 mm – sammenlignet med 41 mm på den forrige modellen – for å gi en bedre bakkefølelse, spesielt under bremsing og kjøring i svinger. Diameteren på forhjulsakselen er også økt til 25 mm for optimal håndtering.

Den førsteklasses forgaffelen har et fullstendig utvalg av justeringsmuligheter som gjør at føreren lett kan stille inn den beste fjæringen – og sammen med den nyutviklede justerbare KYB-støtdemperen bak kan chassiset på YZF-R6 stilles inn til å oppnå nøyaktig og rask håndteringsytelse som passer til ulike forhold».

2017_r6_1

ALUMINIUMSTANK

«En annen viktig endring for 2017 er monteringen av en vakkert utformet bensintank som har en rekke viktige fordeler i forhold til den forrige modellens design. Denne lette, strømlinjeformede tanken er laget av aluminium og har dype knefordypninger som gjør at føreren kan gripe sykkelen godt og finne en ideell posisjon som passer til kroppsbygningen og kjørestilen.

Yamaha har brukt en spesiell CMT-sveiseteknologi (Cold Metal Transfer) for å skape den avrundede formen på den nye tanken, og konstruksjonen har en kombinasjon av tett forseglede robotsveisinger som er utført av dyktige sveisere for å gi en eksklusiv håndlaget finish. Denne førsteklasses bensintanken, som gir en forbedret kjørestilling som gir større bevegelsesfrihet for rask vektoverføring inn og ut av svinger, veier 1,2 kg mindre enn stålvarianten og understreker de klasseledende spesifikasjonene på YZF-R6».

 

SPESIFIKASJONER

Dette er noe av det Yamaha selv fremhever ved den nye R6:

67 x 42,5 mm væskekjølt, fireventilers, firetakters, firesylinders DOHC på 599 cc

Smidde aluminiumsstempler, kompresjonsforhold på 13,1 : 1

Innsugs-/eksosventiler i titan

Luftinntakssystem og YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake)

YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) med dobbel innsprøytingsventil

Slipperclutch

6-trinns girkasse med tett utveksling

Topplokk og motorblokkdeksler i magnesium

EXUP-ventiler bidrar til utmerket dreiemoment

Eksoslyddemper i titan

Ramme og svingarm i aluminium

 

VIDEO

Facebook-kommentar