MotoGP-sirkuset har flyttet seg til vakre Phillip Island utenfor Melbourne. Og unge Maverick Vinales bekrefter at det var riktig av Yamaha å la ham erstatte Jorge Lorenzo.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Phillip Island er vert for den andre av tre offisielle tester før sesongen starter i Qatar.Testen i Australia startet onsdag, og fortsatte i dag. Den avsluttes fredag ettermiddag (lokal tid, husk tidsforskjellen).

 

DAG ÉN

Disse testene handler egentlig ikke så mye om de raskeste rundetidene, men å teste dekk, nye chassis, elektronikk og oppsett. Det er også flere førere som har byttet merke (Lorenzo fra Yamaha til Ducati, Iannone fra Ducati til Suzuki osv) og noen nye har kommet opp i den øverste klassen fra Moto2 (Johann Zarko, Jonas Folger). Og KTM skal i år delta for fullt med Pol Espargaro og Bradley Smith i salen. Likevel; det ligger nok litt prestisje i å ha raskeste rundetid. Den «tittelen» gikk onsdag til Hondafører Marc Marquez, med Valentino Rossi hakk i hæl.

 

DAG TO

Torsdag var Maverick Vinales fullstendig suveren, og eneste som kom ned på en rundetid under 1.29 – med sin 1.28.847. Nummer to var Marqez et snaut halvsekund bak. Tredjeplassen gikk til Cal Crutschlow (LCR Honda), bare 16 hundredeler bak Marquez. Valentino Rossi klarte ikke å følge opp plasseringen fra onsdag, og klarte heller ikke forbedre rundetiden i nevneverdig grad i forhold til dagen før. Han havnet på en åttendeplass.

 

BURSDAGSBARN

Men Rossi er jo en gammel ringrev, og ikke nevneverdig bekymret. Han brukte for øvrig lunsjpausen torsdag til å feire sin 38. bursdag sammen med resten av teamet sitt. Og mens italieneren tørket krem av munnvikene, fortsatte Jorge Lorenzo å kjøre runde etter runde. Han er fortsatt ikke helt komfortabel ombord på sin Ducati, og sier at noe av det han strever mest med, er å klare å kjøre på jevne rundetider.

Facebook-kommentar