I helgen gikk årets to første løp i World Superbike av stabelen på Phillip Island i Australia. Kawasakifører Jonathan Rea fortsetter der han slapp forrige sesong.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Mange var spent på hvordan de nye start-reglene som er introdusert i år skulle fungere. Den diskusjonen vil nok fortsette.

 

PÅ HODET

I år er det altså slik at i det første løpet på lørdager, er det vanlig kvalifisering som bestemmer startrekkefølgen. Men – og her kommer den store endringen; i løp nummer to i racehelgen bestemmes startrekkefølgen av resultatene fra første løp. Startrekkefølgen blir nemlig snudd på hodet for de ni beste lørdag. Så om du vinner første løp, ja så starter du som nummer ni på søndag. Uansett. Nummer to blir får dermed åttende beste startspor, og så videre.

 

SPENNENDE

Intensjonen med denne regelendringen er å få et tettere race, kanskje spesielt på søndag, med flere forbikjøringer. Og muligens en sjanse for de som ikke til vanlig ligger først i feltet, kan få vist seg frem i front. Om det skyldes denne regelendringen eller ei vites ikke, men begge løpene på Phillip Island ble svært spennende. Og med alle de forbikjøringene vi liker å se.

 

SUVEREN

Regjerende verdensmester Jonathan Rea har skumle hensikter også i år. I første løp kjempet han med Chaz Davies helt til siste sving, og det skilte bare 0,042 sekunder da de krysset mållinjen, med Rea som førstemann. Tom Sykes ble tredjemann på pallen i race 1.

Også Alex Lowes og Marco Melandri gjorde seg bemerket i dette løpet, og byttet på å inneha ledelsen.

 

DOBBELTSEIER

I løp to startet altså Rea fra niende beste startspor. Det hindret ham definitivt ikke i å kjempe seg helt i front, og «banket» denne gang Chaz Davies (Ducati) med 0,025 sekunder. Marco Melandri tok tredjeplassen, mens Alex Lowez måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen, etter å ha ledet tidlig i racet.

 

TIL THAILAND

Neste runde i WSBK går i Thailand om to uker, på Chang International Circuit utenfor Buriram. Banen er drøyt 4,5 kilometer lang, og har syv høyresvinger og fem venstresvinger. Vil du se årets kalender, fullstendige resultatlister, førerprofiler osv, går du inn på på www.worldsbk.com. Der kan du også kjøpe f.eks et sesongpass, som gjør at du kan se alle løpene direkte, får tilgang til det rikholdige arkivet osv.

 

Facebook-kommentar