tracer16

 

Norske motorsyklister har ikke mistet kjøpelysten i sommervarmen – tvert i mot. Og det er Yamaha som kan smile bredest.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) gir hver måned ut statistikk over antallet nyregistrerte motorsykler i kongeriket. Statistikken for årets første seks måneder (altså til og med utgangen av juni) er klar, og her ligger Yamaha suverent på toppen.

 

MYE RIKTIG

Hittil i år har det blitt nyregistrert 659 tune motorsykler med Yamahas velkjente logo på. Bare i juni solgte norske forhandlere 157 tunge Yamahaer.  Dette er faktisk en økning nesten 60 prosent i forhold til i juni i fjor, så kundene setter tydeligvis pris på Yamahas modellutvalg.

 

BMW OG HONDA

BMW og Honda ligger som henholdsvis nummer to og tre på salgsstatistikken. Så lang i år har BMW nyregistrert 528 tunge motorsykler, mens det tilsvarende tallet for Honda er 463. Det gledelige med disse tallene er at både Yamaha, BMW og Honda kan notere seg for en salgsøkning i forhold til topp-året 2015. Økningen i forhold til i fjor er for Yamaha. 8,9 prosent, for BMW7,3 prosent og for Honda 4,0 prosent.

 

SLITER MER

Men det er noen av bransjens tungvektere som sliter mer enn vi tror de liker. Kawasaki opplever en salgsnedgang på 21,9 prosent om vi sammenligner første halvår i år med tilsvarende i 2015. Heller ikke hos Ducati er det helt rosenrødt. Der er nedgangen i forhold til i fjor på 32,1 prosent. Og hos Suzuki-importør Erling Sande vil vi anta det er noen alvorlig ryker i pannen hos de som holder øye med tallene. Suzukis nedgang er på hele 42 prosent i forhold til i fjor.

 

«AMERIKANERNE»

Harley-Davidson holder seg relativt stabilt på fjerdeplassen på statistikken, med 366 tunge sykler solgt ved utgangen av juni. Dette er en salgsnedgang på drøyt syv prosent i forhold til i fjor. Når det gjelder de to øvrige «amerikanerne» på det norske markedet – Indian og Victory – øker Indian med 9,3 prosent på halvårsstatistikken (47 solgt motorsykler), mens Victory går litt tilbake (22 solgte hittil i år gir en nedgang på 8,3 prosent).

Facebook-kommentar