nyrossi

 

Yamaha var først ute av de store MotoGP-teamene til å presentere sine nye sykler for 2016-sesongen. Den starter med testing på Sepang allerede 1. februar.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Se Yamahas videopresentasjon av nye YZR-M1 nederst i saken

 

Under avdukingen av Yamahas nye YZR-M1 i 2016-utgave så spesielt Valentino Rossi ut som en guttunge på julaften. Han la da heller ikke skjul på at han ser frem til årets sesong.

 

MYE NYTT

Selv om det er vanskelig å se store forskjeller på årets versjon av YZR-M1 og 2015-utgaven, er det ganske så mye nytt «under panseret» – og på felgene. Som kjent er Bridgestone nå byttet ut med Michelin som offisiell dekk-leverandør til MotoGP-sirkuset. Mens Jorge Lorenzo mente den nye gummien ville passe hans kjørestil bra, var Rossi noe mer reservert, og har tidligere også nevnt at mens bakdekket har masse grep, står det verre til med framdekket.

 

LORENZO vs ROSSI

Yamahas team-manager Lin Jarvis fikk spørsmål om utfordringene ved å ha to så sterke personligheter som Rossi og Lorenzo i stallen. Han svarte diplomatisk at de to teamene samarbeider meget godt, men at man hele tiden er klar over at begge to har samme mål: Nemlig å vinne så mange race som mulig – og dermed også VM-tittelen.

 

NY ELEKTRONIKK

Rossi innrømmet også at 2016-sesongen byr på ekstra utfordringer i og med at det i år innføres felles ECU (elektronisk styring) for alle syklene som deltar i MotoGP.

– Det vil bli interessant å se hvordan vi kommer over ens med ny ECU i kombinasjon med dekkene fra Michelin. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med dette på Sepang, sa Valentino Rossi under lanseringen i spanske Barcelona.

 

 

Facebook-kommentar