2015_YAM_VMAXCARBON_EU_MNM3CB_STU_002

 

«Stemmegaffelmerket» Yamaha har virkelig funnet tonen hos norske motorsyklister denne sesongen, og troner alene på salgstoppen. Men BMW solgte flest tunge sykler i september.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Hittil i år har Yamaha solgt 768 tunge motorsykler. En økning i forhold til i fjor på formidable 77,8 prosent.

 

HØSTSYKKELEN BMW

BMW på sin side har totalt fått nyregistrert 656 tunge sykler ved utgangen av september. Dette er en økning på drøyt 30 prosent i forhold til i 2014. Men det var BMW som stakk av med september-toppen, og nyregistrerte 36 sykler i årets første høstmåned. Statistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at tilsvarende tall for Yamaha var 30, og 33 for Harley-Davidson. Til sammenligning solgte KTM 26 tunge motorsykler i september, mens Honda bare solgte 13. Fortsatt i følge statistikken fra OFV.

 

GODT ÅR

2015 tegner til å bli et godt år for motorsykkelbransjen generelt, og for enkelte merker – som Yamaha – spesielt. Gledelig er det også å se at Ducati har en formidabel salgsøkning i forhold til i fjor. Antallet nyregistrerte tunge sykler har øket med imponerende 197,5 prosent. Totalt har Ducati solgt 350 tunge sykler i år, mot kun 120 på samme tid i fjor.

 

HVA MED HONDA?

Hva så med verdens største motorsykkelprodusent, Honda? Vel, merkets norske importør Kellox kan notere seg for en salgsøkning hittil i år på drøyt 40 prosent, med 537 eksemplarer pushet ut til kundene. Med det ligger Honda på en tredje plass på salgstoppen, bak Yamaha og BMW.

Totalt har norske forhandlere solgt 4.478 tunge motorsykler så langt i 2015. Total økning for mc-salget er på 42,8 prosent.

 

KONGEN AV LETT MC

Om Yamaha spiller i søt harmoni med kundene som kjøper tunge motorsykler, er de om mulig enda mer lydhøre overfor kundene som skal handle lett motorsykkel. En salgsøkning ved utgangen av september på 116 prosent og 723 solgte sykler gir suveren «tabell-ledelse» foran Honda (310) og KTM (290).

I Norge er det ved utgangen av september solgt 1511 lette motorsykler – en økning på solide 67 prosent i forhold til fjoråret.

 

PEUGEOT «RULER»

På mopedfronten er det fortsatt Peugeot som «ruler» markedet foran Piaggio og Yamaha. Men det interessante i dette segmentet er at mopedsalget er fallende. Hittil i år er det solgt totalt 6071 mopeder i kongeriket. Det er faktisk en salgsnedgang på over tretten prosent i forhold til i fjor. Størst nedgang blant de større merkene er det Honda som har, med et fall i antallet solgte mopeder på betydelige 55,5 prosent i forhold til i fjor.

Facebook-kommentar