Jula er alltid hard. Januar og februar er et kronemessig utgiftshelvete. Forsikringer. Veiavgifter. NRK-lisens… Men har du drøyt 300.000 kroner til overs, haster det å legge inn bestilling.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Den kommer i et begrenset antall. Den er helt rå. Den har det meste av elektroniske hjelpemidler. Og den er en drøm å kjøre. Har du 300.900 kroner å bruke på årets racingsesong?

 

HELT UKJENT

Yamaha forteller ikke helt hvor mange YZF R1M de skal produsere og levere i 2017. Men vil du ha en, må du ut med drøyt 300.000 kroner for basismodellen. Og er du på jakt etter akkurat denne baneraceren er det en haug trinn du må gå gjennom for å få kjøpt den. Det holder altså ikke å gå innom nærmeste Yamaha-forhandler og bestille dette beistet. Her kommer oppskriften.

 

PÅ NETT

Om du er i den finansielle posisjon at du har drøyt 300.000 kroner å bruke på en baneracer, må du først innom Yamaha sine bestillingssider for YZF R1M. De registreringssidene FINNER DU HER. Det som kanskje er verdt å merke seg, er at prisen på dette råskinnet av en motorsykkel, er inkludert moms. Men som de fleste vet: Om sykkelen ikke skal registreres (og hvem vil vel ha en gateregistrert R1M?) slipper man en rekke av statens avgifter. Så det er mulig å få den billigerere. Altså.

 

INGEN GARANTI

Etter at du har fylt ut skjemaet på Yamaha sine sider, er du slett ikke garantert å få en racing-klar R1M. For det kommer helt an på hvor mange din lokale importør har dristet seg til å ta inn. Og det kommer også an på hvilken forhandler du ønsker å handle dette rasedyret fra. Vi har registrert at blant Yamaha-forhandlerne i Norge, kan du få kjøpt R1M blant annet fra Høiden Autosenter AS i Rygge (rett utenfor Moss).

 

SAMMENLIGNING

Vi gleder oss vilt og vanvittig til å sammenligne Yamaha R1M, Honda CBR 1000 RR SP1 og SP2 og Suzuki GSX-R 1000RR med årets modeller av BMW S1000 RR og Kawasaki ZX-10R. Dette er jo ikke normale gatesykler lenger. Til det er forsikringspremiene for stive. Men fyttirakkern, for noen konstruksjoner. Uansett hvilket merke du velger.

Facebook-kommentar