RETUR: Yamaha har bestemt seg for å returnerere til WSBK med et fabrikksteam neste år.

RETUR: Yamaha har bestemt seg for å returnerere til WSBK med et fabrikksteam neste år.

 

Yamaha har bestemt seg for å gjøre comeback i World Superbike (WSBK). Neste år stiller de med eget fabrikkteam i den populære serien.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Til å tøyle syklene har Yamaha Motor Europa hyret inn WSBK-vinner fra 2014, franske Sylvain Guintoli og engelske Alex Lowes som vant British Superbike i 2013.

 

R1 – SELVFØLGELIG

Yamaha sier selv i en pressemelding at de vil utnytte potensialet i nye YZF-R1 til det fulle i WSBK, og legger ikke skjul på at de har store ambisjoner om å hente hjem tittelen. Yamaha hadde fabrikkteam i WSBK fram til 2011, og tok tittelen i serien i 2009, den gang med amerikanske Ben Spies ombord. Andre som har rattet Yamahas fabrikksykler i den ypperste produksjonsklassen er Noriyuki Haga, Troy Corser, James Toseland, Marco Melandri og Cal Crutchlow.

 

SOLID SAMARBEID

Når Yamaha nå returnerer til World Superbike, skjer det i samarbeid med England-baserte Crescent Racing og seriens hovedsponsor, PATA. Crescent har over 20 års erfaring med racing, og vil stille med fullt team i depoet.  Teknologisk utvikling og førerkontrakter er Yamahas hovedansvar.

 

Facebook-kommentar