tracer4

 

Det er ingen tvil om hvem som er «Kongen på den norske MC-haugen».

 

Tekst: Claus Diseth

 

August-statistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) må være svært hyggelig lesning for den norske Yamaha-importøren og merkets forhandlere.

 

DOBBELT SÅ MANGE

For i august solgte Yamaha nesten dobbelt så mange tunge motorsykler som nærmeste konkurrent. Ved utgangen av august hadde Yamaha nyregistrert totalt 838 motorsykler, og opplever en økning i salget hittil i år på nesten 14 prosent.

 

BMW NUMMER TO

Under Yamaha på salgsstatistikken finner vi BMW. Mens Yamaha solgte 79 tunge motorsykler i august måned, ble det bare registrert 21 nye med BMW-symbolet på tanken. Hittil i år – altså ved utgangen av august – er det nyregistrert 613 tunge BMW-motorsykler. Dette er faktisk en nedgang i forhold til i fjor, selv om den er liten: ned 1,1 prosent.

 

HONDA HOLDER KOKEN

Også Honda holdt koken i august. Verdens største produsent av motoriserte tohjulinger har så langt i år levert ut 581 tunge motorsykler til norske kunder. 40 av disse ble solgt i løpet av august måned. Totalt sett opplever Honda en økning i salget så langt i 2016 på 10,9 prosent i forhold til fjoråret. Et år som av mange ble betegnet som et «toppår».

 

HVA MED…?

Hva så med de andre merkene? Harley-Davidson har så langt i år levert 457 motorsykler. Dette er en nedgang på 4 prosent i forhold til samme tid i fjor. Det samme gjelder forsåvidt for KTM. De har solgt 373 sykler i år, hvilket er en ørliten nedgang i forhold til 2015 på 1,6 prosent.

 

TOTALEN

Hvor mange motorsykler det er nyregistrert på norske veier i 2016? Vi har svaret: Totalt 4257. Dette er en nedgang i forhold til i fjor på «futtige» 0,5 prosent. Men vi har en mistanke om at når status gjøres opp på nyttårsaften, vil vi se at 2016 faktisk ble et enda bedre år enn 2015 var.

Godt jobba, og gratulerer med ny sykkel til dere drøyt 4.000 som har handlet i år!

Facebook-kommentar