KB55KQTX32INGQ4M8IJ7

 

Valentino Rossi har sikret seg en lukrativ treårig avtale med Yamaha som lover godt for unge motorsport-talenter.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Gjennom sitt firma VR46 har italienske Rossi i mange år drevet talentutvikling av unge førere på sin Moto Ranch utenfor hjemstedet i Italia – ikke langt fra den berømte Misano-banen. Nå har han også fått med seg Yamaha som hovedsponsor og støttespiller.

 

EN HAUG SYKLER

Den tre år lange avtalen med Yamaha som offisiell partner betyr at VR46 Riders Academy blir utstyrt med 26 sykler fra Yamahas R-serie og 26 sykler fra den japanske fabrikkens YZ-sykler (motocross). Syklene skal delvis brukes på Rossis private ranch, og delvis (R-serien) på Misano-banen. Det er her førerne i akademiet får sin roadracing-trening. Rossis VR46 Riders Academy har flere fast ansatte instruktører, mens Valentino også instruerer selv når han har tid.

 

SPEKULASJONER

Nyheten om at Yamaha (fabrikken, ikke MotoGP-avdelingen) går inn som partner og sykkelleverandør har allerede vært som bensin på bålet om at Rossi vil fornye sin kontrakt med Movistar Yamaha for ytterligere to år. Som kjent går hans kontrakt ut etter denne sesongen. Rossi selv sier ikke annet enn at han vil ta sin endelige beslutning etter 4-6 løp av årets sesong., men at dersom han bestemmer seg for å bli, er alt annet enn en ny toårs kontrakt uaktuelt.

 

UTKLEKKING

Yamaha sier selv at de vil følge førerne på Rossis akademi tett, både når det gjelder utstyr, men også når det gjelder utvikling, instruksjon/coaching og opplæring. Yamahas agenda er selvfølgelig å få tak i unge talenter som en dag kanskje kan overta MotoGP-tronen etter Valentino Rossi.

 

Facebook-kommentar