I fjor var Rossi helt uslåelig på banen i Jerez. Og han er sulten på mer. 

Etter en actionfylt konkurranse i Austin, er Valentino Rossi og Maverick Viñales klar for de kommende 11 løpene.

Movistar Yamaha MotoGP teamet planlegger å bruke Spania som base foran det tradisjonsrike “Gran Premio de España at the Circuito de Jerez”.

SISTE: Det regner i Jerez – Pedrosa raskest i FPI

Rossi leder for øyeblikket 2017-sesongen med seks poeng foran lagkameraten Viñales på andreplass. En ledelse han akter å øke ytterligere. I fjor var Rossi helt uslåelig på banen i Jerez. Faktisk har han tatt førsteplassen i det spanske Gran Premio utrolige ni ganger.

Syv av disse har kommet i den gjeveste klassen (2001, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009 and 2016). I tillegg kan han skilte med med en topplassering i 125cc (1997), og en i 250cc (1999).

– Jeg hadde aldri forventet å komme til Jerez og lede mesterskapet. Jeg er svært glad, fordi vi klarte å løse problemene vi møtte under testingen i vinter. Nå har vi gjort noen skikkelig gode løp, men sykkelen trenger fortsatt en hel del forbedringer. Helga i Jerez blir svært viktig. Dette er det første europeiske løpet og et sirkus jeg liker skikkelig, sier Rossi i en uttalelse.

For spanjolen og lagkompisen Viñales er dette hjemmebane. Det er ingen tvil om at han er ekstra revansjelysten etter en uheldig og tidlig exit i Austin. Farten han viste i de tre første løpene i 2017 gir vidunderbarnet til Yamaha den ekstra selvtilliten han trenger for å gjøre det skarpt i Andalusia til helga.

SKUFFET ETTER AUSTIN

I fjor kjørte han inn til en 6. plass i klassen MotoGP. Han har tidligere en seier i Moto3 fra 2013.

– Etter skuffende resultater i Austin er jeg bare glad for at jeg ikke pådro meg skader. Men vi beviste at vi har potensiale til å kjempe om seieren. Det motiverer meg. Jerez er en god bane for Yamaha, vi har alltid vært raske her, sier lagkompis Viñales.

Et moment som gjør løpet i Jerez ekstra spesielt er at de to lagkameratene i Movistar Yamaha MotoGP kommer til å kjøre på spesialsykler av typen YZR-M1.

Syklene er utviklet gjennom et samarbeid mellom Yamaha og JXTG Nippon Oil & Energy. Deler av motordekslet på sykkelen har samme oransje fargedesign som Rossi brukte i Malaysian Motorcycle Grand Prix i fjor.

Banen i Jerez var arena for Grand Prix allerede i 1987, kun ett år etter at den ble bygd. Den totale lengden er på 4,4 kilometer med fem venstresvinger, åtte høyre og et langstrekk på 607 meter.

Verdt å nevne er det også at Jerez er bygd som et amfiteater, noe som gjør at tilskuerne har perfekt innsyn til alt som skjer.

Banen er i dag en av de mest populære i hele MotoGP-kalenderen, og løpet til helga er det første i Europa denne sesongen.

Les mer her

Facebook-kommentar