Vi inviterer til Førerutviklingskurs med MC på Arctic Circle Raceway den 1-3 august 2020.

 

For 14. året på rad, inviterer BikePort til Førerutviklingskurs på ACR. I denne perioden hatt over 1500 MC-fører på forskjellige MC-kurs og vi ønsker både tidligere og nye deltakere velkommen.

Hos oss får du gode instruktører som rettleder deg til å bli en bedre MC’ist med fokus på forankring, sittestillinger, sporvalg, innbremsing, gasskontroll og blikk. Her lærer du å bli en både bedre og sikrere fører i helt trygge omgivelser hvor sikkerheten til våre deltakere står i fokus!

BikePort er godkjent av forsikringsselskaper som krever at kurs skal godkjennes for at din forsikring skal gjelde under kjøring på lukket område.

Covid-19 informasjon:

Fra mandag 15 juli åpnes det for arrangement inntil 200 personer, samt at restriksjonene for felles garderobe/dusj oppheves. Arrangementet vil derfor avholdes som planlagt (såfremt det ikke blir negativ utvikling igjen). Det vil være smittevernhensyn ifm arrangementet. Mer info om dette sendes hver enkelt påmeldte i forkant av arrangementet!

 

Vi stiller med
– Instruktører (bl.a. utdannet kjøreskolelærere og eksisterende/tidligere toppførere i norsk roadracing)
– Stevneleder fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Racekontroll fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Ambulanse og sykepleier på banen
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– 3 felles måltider hver dag i kantina (for den som ønsker dette)
– Dekkservice
– Fotograf Gary Bailey (ikke bekreftet riktig enda)

 

Mer informasjon om kurset

Instruktører
Deltakere vil bli delt inn i mindre grupper med egen instruktør.

Instruktører som vil gi våre deltakere tips, råd og veiledning på måter å forbedre sine kjøreferdigheter og det vil bli teoretisk oppfølging av alle på kurset. Vi prøver også å få til at alle deltakere blir filmet under kjøring, for å få enda bedre tilbakemeldinger på sin kjøring.

Vi legger spesielt vekt på stabilisering av sykkel, forankring, bremseteknikk, blikk, plassering, gasskontroll og sporvalg.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning. I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre. Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet.

Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har banegodkjenningen “A” som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Sikkerhet
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter reglementet til Norges Motorsport Forbund (NMF) for banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse.

Ambulansepersonellet er spesielt utdannet og trenet i å kunne håndtere og yte førstehjelp på personer med høyhastighetsskader som kan oppstå ved krasj på en asfalt-bane.

Her er din sikkerhet som deltaker på kurset satt i fokus!

Banetimer
Det er satt opp totalt fire forskjellige grupper for kjøring under arrangementet (tre grupper med RoadRacing og en gruppe for registrerte MC, førerutviklingskurs). De fire gruppene får hvert sitt ”pass” på 20 minutter, dvs 20 minutter kjøring på bane, 1 time pause kun avbrutt med lunch.

Forsikring ved deltakelse på BikePort MC-kurs
I 2010 endret noen forsikringsselskap sine vilkår for kaskoforsikring til at de ikke automatisk gjaldt for kjøring på lukket område, herunder baner hvor vi arrangerer kurs.

For tidligere år har BikePort vært “godkjent” som kursholder hos de forsikringsselskap som krever slik godkjennelse for at kaskoforsikringen til våre deltakere har vært gyldig også under kjøring på våre kurs dersom det skulle skje uhell. Vi vil selvsagt sørge for at vi også i 2019 får den samme godkjennelse for våre førerutviklingskurs på registrerte MC.

Bespisning/Kantine
Kursavgiften som er oppgitt er eksklusive mat. ACM (Arctic Circle Motorsportklubb) vil i 2019 forsøkte å få til et godt tilbud på mat-servering i kafeen på banen. Frokost, lunch og middag vil trolig koste ca kr 300-350,- pr dag. Vi vil sende ut informasjon om dette tilbudet til alle deltakere så snart prisen er klar.

Dekkservice
Vi vil stille med dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil kunne gi våre deltakere et meget godt tilbud på blant annet Metzeler. Vi vil ha med noe ekstra dekk for salg. Info om dekkpriser og bestilling sendes ut til de påmeldte.

Fotograf
Som tidligere år, håper vi Gary Bailey kommer oppover for å ta bilder av alle våre deltakere. Bildene kjøper du om du vil ha de, og du får DVD med alle bilder i hånda før du reiser fra ACR. Her kommer de ikke i posten om 3 mn De som har vært med våre arrangement før kjenner godt til Gary og hans enestående bilder. Her er alle linse-luser, og alle får mulighet til fine skrytebilder fra 2017-sesongen, om det er første gang du er på bane, erfaren, har ny bike eller annet nytt utstyr :)

Overnatting
De aller fleste velger å overnatte på baneområdet. Her er det stor plass til å ha med campingvogn, bil, telt eller annet for å bo og sove. Om dette ikke er et alternativ for deg kan vi anbefale campingplassen Skogly Overnatting et lite stykke unna banen: http://www.skoglyovernatting.com/

Eventuelt kan man overnatte i selve (eller nært) mo i rana. Se oversikt her: https://www.google.no/maps/search/overnatting+mo+i+rana/@66.3258951,14.1817593,12z/data=!3m1!4b1

 

Program

Program lørdag 1 august:
0800: Frokost
0830: Obligatorisk førermøte og egen gjennomgang av baneregler for gategruppen
0900: Obligatorisk sjekk av MC
0930: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1900: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1900: Middag

Program søndag 2 august:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1700: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1700: ACM Klubbløp i RoadRacing
1900: Middag

Program mandag 3 august:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1900: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1900: Middag

 

Priser og betaling

Priser:
Førerutviklingskurs ACR fredag – søndag: kr. 3.250,-

Betaling:
Depositum kr 1.250,- betales ved påmelding til konto 42121318150.
Resterende kr 2.000,- betales innen 1 juli 2020 til konto 42121318150.

Oppgi navn og referanse “ACR August” på innbetalingene. Kvittering blir sendt ut pr epost når vi har registeret innbetalingen din.

 

Påmelding

Fyll ut informasjons-feltene for påmelding til Førerutviklingskurs med MC på ACR den 1-3 august 2020:

Oppgi gjerne det nivået du mener du selv har før kurset så vi enklere kan samle førere med samme nivå i samme instruksjonsgruppe. Vi ønsker også å vite hvilken MC du kommer med.

NB! Husk å bekrefte påmeldingen på siden du kommer til etter du har fylt inn informasjon!

Du vil og motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registret. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

 

Deltakerliste – Oversikt

 •  Fredrick Aalstad
 •  Werner Abrahamsen
 •  Bayram kemal Akcay
 •  Håkon Bakken
 •  Pernille Sofie Bentås
 •  Thomas Berg
 •  Petter Bjerkli
 •  Asbjørn Dahlberg
 •  Roger Edvardsen
 •  Adrian Eriksen
 •  Idar Flostrand
 •  Gustav Fredriksen
 •  Morten Halkjelsvik
 •  Jørn Indrøy
 •  Andreas Benum Jenssen
 •  Lodve Johansen
 •  Sander Johansen
 •  Robert Jonassen
 •  Sindre Kalås
 •  Steffen Kalås
 •  Kristoffer Kleiven
 •  Åke Kristoffersen
 •  Bjørn Lien
 •  Richard Pleym
 •  Harald Rånes
 •  Thomas Søttar
 •  Sindre Steen
 •  Benjamin Sund
 •  Jon Tangen
 •  Jørund Tingvand
 •  Morten Vågeng
 •  Åsmund Varden

Facebook-kommentar