NORGES STØRSTE MOTORSPORTARRANGEMENT

 

Vi gjentar selvsagt suksessen og inviterer til

 

Arctic Championship 2024 by Michelin

i perioden 6 til 13 juli 2024

 

For 18.året på rad inviterer vi utøvere innen RoadRacing til ACR! i 2024 gjentar vi suksessen med “Arctic Championship” og inviterer vi igjen til 8 dager med racing, gøy, trivsel og morro! Som tidligere blir det avslutningsmarkering og kåring av sammenlagt-vinnerne i klassene i “Arctic Championship 2024” lørdag 13 juli! Vi tilbyr også i 2024 MC Transport fra/til Rudskogen, Våler, Trondheim for våre deltakere!

Michelin – hovedsponsor:

Michelin er hovedsponsor for årets Arctic Championship med hele 32 dekksett som premier til pallen! I tillegg vil det være teknikker fra Michelin på plass under løpsdagene.

 

 

Påmeldingsmuligheter:

Du kan delta på enten tre, fem eller alle 8 dagene denne uka.

 • Lørdag 6 juli til mandag 8 juli er det “vanlig” treningshelg – begrensede antall plasser!
 • Tirsdag 9 juli starter vi “Arctic Championship 2024”, og du kan og melde deg på kun de fem dagene (tirsdag til lørdag).
 • Om du vil delta alle 8 dager, er det den påmeldingen som gir billigst dagspris.

Merk at jo lengre du venter jo mer koster det å delta på arrangementet!

 

Viktig om lisens for 2024

Alle våre RoadRacing arrangement for 2024 blir arrangert under Motorsport Norge, hvor BikePort selv er medlem og ansvarlig arrangør. Du kan da delta på alle våre RoadRacing arrangement med lisens fra Motorsport Norge (MSN). Årlig lisens for kun trening koster for 2024 kr 600,- Lisens som inkluderer løp koster kr 1.200,- (senior-priser. Junior er rimeligere). Du kan og løse dagslisens som koster kr 100,- pr dag.

Dersom du tidligere har hatt lisens fra NMF (eller har dette for 2024), kan du vise til denne kompetansen for å løse lisens hos MSN uten å delta på nytt lisenskurs.

Lisens kjøper du online på nettsiden til MSN: https://www.motorsportnorge.no/lisenser/

Etter kjøp vil lisensen være tilgjengelig i appen “Gnist”. Se brukerveiledning her: https://bikeport.no/wp-content/uploads/2024/01/Gnist-iOS-Android.pdf

PS! For den som deltar på 5 eller flere av våre arrangement (Arcitc Championship teller som to om du deltar alle 8 dagene), vil du på siste arrangementet du deltar på få lisenskostnaden på kr 1.200,- i avslag fra oss. Avslaget gjøres etter anmodning fra deg som deltaker (du må selv si ifra).

Dersom du ikke er norsk statsborger (medlem av norsk folketrygd), kan du løse lisens fra Sverige som er gyldig på våre arrangement. Du kjøper da engangslisens for hvert arrangement på denne nettsiden: http://www.svenskamotorsportalliansen.se/

 

Program for Arctic Championship 2024:

(NB! Løpene er inkludert i deltakeravgiften!)

Lørdag 6 juli:
RoadRacing trening
Førerutviklingskurs MC

Søndag 7 juli:
RoadRacing trening
Førerutviklingskurs MC

Mandag 8 juli:
RoadRacing trening
Førerutviklingskurs MC

Tirsdag 9 juli:
RoadRacing Trening/Kvalifisering
Løp i Arctic Championship 2024 by Michelin

Onsdag 10 juli:
RoadRacing Trening/Kvalifisering
Løp i Arctic Championship 2024 by Michelin

Torsdag 11 juli:
RoadRacing Trening
Enduranceløp, 4 timer ?  Målgang kl 2024 🙂

Fredag 12 juli:
RoadRacing Trening/Kvalifisering
Løp i Arctic Championship 2024 by Michelin

Lørdag 13 juli:
RoadRacing Warmup/treninger/Kvalifisering
Finaleløp i Arctic Championship 2024 by Michelin

Det er ikke fastsatt hva slags løp som går hvilke dager, annet enn endurance-løpet.
Detaljert tidsskjema vil bli sendt ut til alle deltakere i forkant!

 

Klasseinndelinger:

 • Supersport 300/400 (kjører sammen med R7)
  • Junior 300 Srock
  • SuperSport 300
 • Stock A2 (Kjører sammen med 300/400)
  • Yamaha R7
  • Kawasaki ZX4-R m.fl
 • SuperSport 600 ccm
 • SuperBike 1000/1100 ccm

Tilleggsregler vil bli sendt/publisert i god tid før arrangementet starter. Reglement for MSN RR finner du på denne siden.

Premiering på hver løp:

Ordinære løp premieres med de tre beste i hver klasse og hovedponsor Michelin premierer de tre beste med:

 1. plass får ett Michelin dekksett
 2. plass får et  Michelin bakdekk
 3. plass får et  Michelin framdekk

Totalt premierer vi pallen med hele 32 dekksett i løpet av uka!

Endurance-løpet preieres med de fem beste.

 

Premiering sammenlagt:

Gavekort til de tre beste i hver klasse etter poeng fra løpene:

 1. premie kr 1.500,- som kan benyttes på BikePort banedager i Norge i 2025
 2. premie kr 1.000,- som kan benyttes på BikePort banedager i Norge i 2025
 3. premie kr 500,- som kan benyttes på BikePort banedager i Norge i 2025

 

Premiering for deltakelse:

For hver gang du deltar i ett løp, enten i BikePort Championship eller i Arctic Championship, får du og ett lodd til hovedtrekningen av premier som skjer etter sesongslutt. Du kan da i løpet av sesongen samle totalt ni lodd til denne treknngen (og da ha vinnersjanse til hele ni forskjellige premier). Om du kommer først eller sist til mål, eller om du bryter underveis spiller ingen rolle – loddet får du om du står på startstreken når løpet går. Oversikt over disse premiene ser du her!

 

Mer informasjon om RR-treningen og Arctic Championship

Vi stiller med:
– Stevneleder/Dommer
– Racekontroll
– Ambulanse med sykepleier
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– Servering i kantina for den som ønsker dette (mer informasjon senere til de påmeldte)
– Dekkservice
– Pitbokser
– Fotograf Gary Bailey? (we hope – we hope) (ikke bekreftet enda)
– Transport av MC tur-retur Rudskogen, Våler, Trondheim for den som ønsker dette!

Sikkerhet:
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter Motorsportforskriften og RR-reglementet til Motorsport Norge (MSN) for RoadRacing trening og løp med banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse i henhold til de krav som stilles til banen.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning. I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre. Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet.

Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har som eneste bane i Norge, banegodkjenningen “A”, som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Transport av MC:
Dersom du selv ikke ønsker å transportere egen MC fra “sør” til ACR, kan vi tilby våre deltakere å transportere den for deg. Da kan du selv kjøre kun bil opp uten tilhenger eller eventuelt ta fly, om du synes det er beste løsningen for deg. Du må transportere MC og alt utstyret ditt i kasse, og vi har 28 ledige plasser på vår trailer.

Hentesteder er foreløpig satt til Rudskogen, Vålerbanen og Trondheim. Booking av transport gjøres eventuelt sammen med påmeldingen. NB! Selvsagt begrensede antall plasser!

Bruk av Transponder:
For å kjøre på de RR-Treninger som arrangeres av BikePort, krever vi at det benyttes transponder på sykkelen. Dette fordi at vi har bedre oversikt over hvem som til enhver tid er ute på banen, og vi kan da lettere se hvilke deltakere som tilhører hvilken gruppe hastighetsmessig ved hjelp av rundetidene. Du vil da eventuelt bli flyttet til den gruppen du hører hjemme i av oss som arrangør. Dette gjøres for å ivareta DIN sikkerhet. En transponder kan ikke deles av flere førere!

Om du ikke har egen transponder, har vi med en god del som du kan leie av oss under kjøringen. Om du har transponder, husk å oppgi nr på den ved påmelding.

RoadRacing-grupper:
Lørdag til mandag settes det opp tre RR-grupper (A og B og C) ut fra erfaring og fart. Du melder deg på den gruppen du tror du hører hjemme i. Om hastighetsforskjellene er store vil vi justere på gruppene. Fra Tirsdag settes det opp 4 RR grupper (A og B, B2 og C) dersom det er behov ut fra antall deltakere.

Startnummer:
Om du ikke har startnummer på din MC setter du “?” i feltet for dette ved påmelding.

NB! Startnummeret du oppgir er å betrakte som “ønsket startnummer”. Dette selv om du skulle ha kjøpt det for bruk under NM/NCup hos NMF, og om det blir duplikater i samme heat kan du bli bedt om å bytte. Prioriteringer på hvem som får beholde ønsket startnummer er: Jenter går først, så de som deltar hele uka, så den som booket plass først.

Banetimer
Det er satt opp forskjellige grupper for kjøring under arrangementet. Hver RR-gruppe får sitt ”pass” på 20 minutter, med kontinuerlig rotasjon kun avbrudt med lunch-pause.

Bespisning/Kantine:
Kursavgiften som er oppgitt er eksklusive mat. ACR vil ha åpen kantine, og det vil trolig bli mulighet for å forhåndsbestille måltider for den som ønsker dette..
Nærmere informasjon om dette vil bli sendt deltakerne før arrangementet.

Dekk- og dele-service
Vi vil stille med deler og dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil ha med dekk for salg. Du finner alle våre varer i nettbutikken.

Pitbokser:
Det er (som vanlig), ingen forhåndsbookng av pitbokser, da vi pr d.d. ikke har oversikt over kapasiteten. Noen pitbokser vil være reservert for arrangør. Dersom det blir endringer på pitboksene på ACR forbeholder vi oss retten til å endre betingelser rundt bruk av pitbokser.

Fotograf:
Som i årene føre pandemien, håper vi Gary Bailey kommer oppover for å ta bilder av alle våre deltakere. Bildene kjøper du om du vil ha de, og du får DVD/USB-stick med alle bilder i hånda før du reiser fra ACR. Her kommer de ikke i posten om 3 mnd. De som har vært med våre arrangement før kjenner godt til Gary og hans enestående bilder. Her er alle linse-luser, og alle får mulighet til fine skrytebilder fra sesongen, om det er første gang du er på bane, erfaren, har ny bike eller annet nytt utstyr :)

 

Priser:

For 2024 gir vi redusert pris for den som melder seg på før 31.12.2022 samt for junorer med 300/400ccm under 19 år.
Prisen øker igjen fra 22 juni 2023 (dersom det er ledige plasser)

Så det lønner seg å melde seg på tidlig – og da er du og garantert plass!

Priser registrering før 31.12.2023:
Senior 6-13 juli (alle 8 dager): kr 8.500,-
Senior 9-13 juli (ti-lø): kr. 6.500,-
Senior 6-8 juli (lø-ma): kr. 4.750,-
Junior 6-13 juli (alle 8 dager): kr. 7.000,-
Junior 9-13 juli (ti-lø): kr. 5.500,-
Junior 6-8 juli (lø-ma): kr. 3.750,-

Priser registrering i perioden 01.01-22.06.2024:
Senior 6-13 juli (alle 8 dager): kr 9.000,-
Senior 9-13 juli (ti-lø): kr. 7.000,-
Senior 6-8 juli (lø-ma): kr. 5.000,-
Junior 6-13 juli (alle 8 dager): kr. 7.500,-
Junior 9-13 juli (ti-lø): kr. 6.000,-
Junior 6-8 juli (lø-ma): kr. 4.000,-

Priser registrering fra 22.06.2024:
Senior 6-13 juli (alle 8 dager): kr 9.750,-
Senior 9-13 juli (ti-lø): kr. 7.750,-
Senior 6-8 juli (lø-ma): kr. 5.300,-
Junior 6-13 juli (alle 8 dager): kr. 8.000,-
Junior 9-13 juli (ti-lø): kr. 6.500,-
Junior 6-8 juli (lø-ma): kr. 4.300,-

 

Påmelding og betaling (NB! SJEKK AT DU VELGER KORREKT DATO!)

Betaling:
Registrerings-avgift betales ved påmelding til konto 42121318150.
For 2023 er denne som følger:

6-13 juli: kr 2.500,-
9-13 juli: kr 2.000,-
6-8 juli: kr 1.750,-

Resterende deltakeravgift betales senest 5 juni 2024 til konto 42121318150. Ved for sen betaling risikerer du å måtte pris for senere påmelding – eventuelt kan plassen din bli tilbudt annen deltaker.

 

Påmelding
Om du ikke har startnummer for deg eller på sykkelen, sett “?” i feltet for startnummer. Om du ikke har transponder, lar du feltet stå blankt.

Vær snill å oppgi transponder-nummer dersom du har transponder. Ikke “ta det senere”. Det gir oss en del ekstra arbeid, og du kan risikere å ikke få dine tider registret under kjøringen!

Løpene:
Deltakelse på løpene er inkludert i deltakeravgiften – og det er (nesten) helt frivillig å delta!

NB! Husk å bekrefte påmeldingen på neste side du kommer til etter du har fylt inn all info og trykket “send” under!

Du vil motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registret. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

 

Deltakerliste – Oversikt

 •  Rune Aleksandersen
 •  Jonas Andersen
 •  Terje Baklid
 •  Hege Beck
 •  Linda Berg
 •  Robert Berg
 •  Jørgen Bjørklund
 •  Stig Chr Bjørndal-Riis
 •  Gøran Borkamo
 •  Trond Bøhli
 •  Bård-Eskil Brunes
 •  Kristian DRAGSETH
 •  Gudleik Engen
 •  Tormod Engen
 •  Oddgeir Estenstad
 •  Lars øyvind Fagerli
 •  Knut-Olav Fjell
 •  Aleksander Fjellbakk Nilsen
 •  Ola Fredby
 •  Stephan Gifstad
 •  Øyvind Grafsrønningen
 •  Jarle Hafver
 •  Håvard Hammer
 •  Oliver Hammer
 •  Runar Hammer
 •  Jan-Gunnar Hansen
 •  Kjartan Hansen
 •  Roy Aron Hansen
 •  Sofie Harboe
 •  Trond Hardy
 •  Martin Hætta
 •  John Hedlund
 •  Nils Hellevig
 •  André Heramb
 •  JanTore Hilstad
 •  Anders Hoffmann
 •  Vegar Hofseth
 •  Marcus Høston
 •  Per-Ingvar Jakobsen
 •  Jonas Jasulaitis
 •  Lodve Johansen
 •  Arne Henning Johnsen
 •  Tom Joramo
 •  Franch D Kjærsund
 •  Arild Knutsen
 •  Elizabeth Kobberød
 •  Kristoffer Lie
 •  Ronal Lorentsen
 •  Bjørn Mariåsen
 •  André Mentzoni
 •  Tom B Mikalsen
 •  Erik Myhre
 •  Jahn Christopher Nævdal
 •  Gard Nedrebø
 •  Eilif Nilsen
 •  Atle Nordvik
 •  Jonas Nyström
 •  Henrik Olsen
 •  Runar Olsen
 •  Rune Olufsen
 •  Dag Anders Omholt
 •  Harald Otnes
 •  Marianne Polden
 •  Thomas Powell Schmidt
 •  Frank Rånes
 •  Harald Rånes
 •  Tor olav Salvesen
 •  Kyrre Sandvik
 •  Eirik Sæterbø Johnsen
 •  Thomas Seiersten
 •  Bjørn-Erik Skjærvik
 •  Eirik Skjærvik
 •  Emilie Skjærvik
 •  erika skjærvik
 •  Bjørn Ø. Søndmør
 •  Ingrid Storli
 •  Øyvind Storli
 •  Lars Strandås
 •  Ina Stylo
 •  Jimmy Tjärnström
 •  Arne Torvik
 •  Runar Valla
 •  Patrick Van der Werve
 •  Terje Volden
 •  Jørn Wenner
 •  mads Westermark

Facebook-kommentar